Târgu Mureș – printre primele orașe în care se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă, conform Glovo

ALIMENTAȚIE. Glovo, platforma multi-categorie care oferă o gamă variată de produse, a dezvăluit că românii au dezvoltat o preferință crescută pentru preparatele sănătoase atunci când comandă mâncare acasă sau la birou. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cererea pentru preparate sănătoase a crescut de două ori în 2023. Utilizatorii au făcut alegeri precum Salata Caesar, Avocado Toast și bolul Poke cu somon, considerate drept preferate.

Un moment deosebit de semnificativ în 2023 a fost luna martie, cu cea mai mare cerere pentru mâncare sănătoasă. Pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, românii au plasat cele mai multe comenzi de preparate sănătoase. Datele Glovo indică faptul că cele mai populare zile pentru comenzi sănătoase sunt miercuri, joi și vineri. Pentru majoritatea utilizatorilor, prânzul pare a fi momentul ideal pentru a opta pentru mâncare sănătoasă, intervalul orar 12:00 – 14:00 fiind cel mai aglomerat.

Topul preferințelor românilor în materie de preparate sănătoase este condus de celebrul Caesar Salad, urmat de avocado toast și bolul Poke cu somon, un preparat specific hawaian care a devenit extrem de popular în România.

În ceea ce privește consumul în diferite orașe, Bucureștiul ocupă prima poziție în privința comenzilor de mâncare sănătoasă, urmat de Târgu Mureș și Constanța. Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu completează topul orașelor în care cererea pentru mâncare sănătoasă a crescut semnificativ, cu un număr mediu de comenzi dublu față de anul precedent. Totuși, cea mai notabilă creștere a avut loc în Craiova, unde comenzile de preparate sănătoase au crescut de cinci ori într-un singur an.

Aceste tendințe reflectă o creștere a conștientizării privind alimentația sănătoasă și o preferință tot mai mare pentru opțiuni echilibrate din punct de vedere nutritiv în rândul românilor. Conform Glovo, această evoluție arată preocuparea crescută pentru sănătate și bunăstare, ceea ce este un semn încurajator pentru adoptarea unui stil de viață mai sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare