Dorin Florea, Péter Ferenc, Claudiu Maior
Dorin Florea, Péter Ferenc, Claudiu Maior

TÂRGU MUREȘ – Rectificarea bugetului în forma impusă de primarul Florea a fost amânată din nou: bonus, decizia lui Péter și dramoleta lui Maior

Dorin Florea, Péter Ferenc, Claudiu Maior

RECTIFICAREA BUGETULUI. UDMR Mureș a cerut pentru a doua oară amânarea rectificării de buget cerute de primarul Dorin Florea, decizia fiind anunțată anticipat, implicit fiind previzibilă la momentul desfășurării ședinței Consiliului Local Târgu Mureș.

 

Motivația deciziei a fost susținută de liderul organizației județene, Péter Ferenc: “Organizația UDMR Mureș nu acceptă niciun șantaj politic! Suntem obligați să amânăm din nou rectificarea bugetară programată pentru ședința de azi a Consiliului Local din Târgu Mureș.

 

Membrii fracțiuni UDMR au lucrat în ultimele săptămâni pentru a elabora o variantă de rectificare bugetară care să fie rentabilă din punctul de vedere al costurilor, un buget solid care să garanteze sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare. Primăria, însă, în ultima clipă, a pus în fața Consiliului Local o versiune proprie a rectificării bugetare pe care nu aveam cum să o analizăm într-un termen atât de scurt”.

 

Observând de atâta timp modul de reacțiune a primarului Florea, care pare de multe ori a se alimenta din subteranul manelist al administrației publice locale, șmecheria de cartier de a le da un buget spre rumegare consilierilor locali și de a-i lăsa să se joace cu el, iar apoi de a le da să voteze altă versiune e tipică singurului edil războinic pe timp de pace pe care îl monitorizăm.

 

Interesant și modul în care a fost executată decizia UDMR de cei 10 consilieri locali. Peti Andrei și Bakos Levente s-au salvat prin absenteism, alți șapte au votat cum le-a ordonat partidul, însă unul a ieșit din front, nerespectând indicația șefilor politici: Makkai Grigore, viceprimarul UDMR, a votat pentru dezbaterea rectificării bugetare. Urmărim dacă se-ntâmplă ceva în acest sens, pentru că altfel ce zice (ordonă) Péter e egal cu zero pentru consilierii locali UDMR. Sigur, Makkai poate să zică c-a încurcat butoanele, pentru că de la o vârstă încolo poți să-ncurci orice, chiar și butoanele și ordinele de partid…

 

Oricum, voturile UDMR au fost suficiente pentru amânare, în condițiile unui absenteism în grup de la ședința convocată de Florea (au lipsit opt consilieri locali). În fine, în privința rectificării bugetului, să consemnăm în meciul Florea – Consiliul Local scorul: 0-2 (zero pentru primar, evident). Din partea executivului, reacția a fost slabistă de tot, previzibilă (dar asta nu mai e nicio surpriză), Claudiu Sergiu Maior, zis consilierul primarului, ieșind public (pe feisbuc, normal – chiar, ce s-ar întâmpla dacă n-ar exista acest sistem de comunicare?) și criticând (cu inerentele greșeli, de data asta doar de punctuație) că din nou, bugetul orașului a fost amânat din rațiuni politice.

 

Cel care a scris comunicatul asumat de Maior a dat-o că e un “Apel la colaborare, rațiune și echilibru!”, reușind să fie de-a dreptul amuzant în contextul în care Florea l-a făcut pe Péter troacă de porci și fără UDMR n-o să-și treacă-n veacul vecilor modificările visate în buget. Bine, comunicatul public asumat de Maior e înțesat de minciuni privind gravitatea amânării rectificării în forma pe care a dispus-o Florea, dar nici asta nu-i o surpriză (detalii AICI).

 

Rețineți doar că rectificarea bugetară a municipiului Târgu Mureș a fost amânată și, veți vedea, viața merge înainte, impasibilă, nu moare nimeni, deși Maior susține că e periclitată și funcționarea creșelor (foarte slab e cel care-i scrie comunicatele astea, foarte-foarte slab, folosește tehnici de manipulare a opiniei publice de sorginte stalinistă, care nu se mai aplică de vreo 20 de ani, sunt perimate – un sfat gratuit: trimiteți comunicatorul la școală, chiar și în Deltă, la Domeniul Tatanir, pe brațul Chilia, unde vă place să mergeți pe bani publici, că altfel vă faceți de râs în permanență).

 

Cătălin VISCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare