TÂRGUL CETĂȚII, cadouri și bunătăți locale

COMUNICAT DE PRESĂ. Ne pregătim de o nouă ediție a Târgului Cetății, a doua din acest an. Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 mai, pe Piațeta Cetății Târgu Mureș.

Pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, dulcețuri, miere, murături, dulciuri, prăjituri, conserve, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri, avem și căteva bunătăți în premieră: răstăuțe și alune de pădure bio, dar și obiecte inedite realizate de artizani autentici care aduc la târg bijuterii, jucării din lemn, lumânări, săpunuri naturale și multe altele.
Și pentru că e sezon de înfrumusețare a balcoanelor și grădinilor, răsadurile de legume, plantele de sezon, și cele aromatice au un loc aparte la târgul din această lună. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Maramureș, Covasna, Sibiu și Cluj.

La mare căutare, primăvara, la Târgul Cetății sunt sparanghelul verde și alte crudități. De aceea, vor fi amenajate mai multe standuri unde doritorii le pot achiziționa direct de la producătorii mureșeni.

În premieră, Târgul Cetății din această lună găzduiește și un cooking show live, echipa Eat.Buy.Local, va găti duminică, dupa ora 14.00, chiar în fața publicului, cu ingrediente locale de la târg. Preparatele vor fi apoi oferite spre degustare publicului. Rețeta va fi filmată și difuzată ulterior pe pagina de Facebook Eat. Buy. Local.

Programul târgului este următorul: vineri, 12.00 – 20.00, sâmbătă și duminică, 10.00 – 20.00.

Și în acest an, Târgul Cetății îți propune să sprijine și să promoveze artizanii și producătorii locali autentici și să încurajeze consumul de produse alimentare locale. Târgul Cetății este organizat de Asociația Mercur Creativ în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare