Târgul de Crăciun din București se deschide joi, 30 noiembrie 2023

SĂRBĂTORI. Târgul de Crăciun din București, cel mai mare eveniment de acest fel din România, cu o tradiție de peste 15 ani, își deschide porțile joi, 30 noiembrie, oferind o gamă variată de evenimente și delicii pentru vizitatorii de toate vârstele. Evenimentul va avea loc în Piața Constituției până pe 26 decembrie, iar accesul este gratuit.

În seara deschiderii, la ora 18:00, luminile festive din capitală se vor aprinde, marcând debutul Târgului de Crăciun din București. Până pe 26 decembrie, localnicii și turiștii sunt invitați să trăiască o experiență autentică de Crăciun, cu activități și atracții pentru întreaga familie. Bradul de Crăciun, înalt de 30 de metri, împodobit cu ramuri de brad, decorațiuni festive, tarabe frumos ornamentate, delicii tradiționale și internaționale, activități pentru toți vizitatorii, concerte de colinde și muzică de sărbătoare vor crea atmosfera magică a sezonului festiv chiar în inima orașului.

Cele peste 130 de tarabe de Crăciun vor găzdui meșteșugari din toată țara, creatori autentici și producători locali care își vor prezenta arta și tradițiile moștenite de-a lungul generațiilor. Vizitatorii vor găsi inspirație zilnică pentru cadouri de sezon, de la globuri pictate manual, clopote de ceramică, coroane împletite și alte decorațiuni specifice, până la icoane și obiecte de lemn, costume tradiționale, jucării, accesorii, bijuterii, decorațiuni și cosmetice naturale.

Târgul aduce și aromele și rețetele produselor tradiționale românești, cum ar fi cozonaci, plăcinte, prăjituri și ciocolată făcută în casă, dulciuri tradiționale, dar și turta dulce, acadele, bomboane și jeleuri. Zonele gastronomice special amenajate vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a degusta produse esențiale pentru masa de Crăciun, însoțite de băuturi calde specifice sezonului. De la delicii românești la specialități internaționale, târgul promite o călătorie culinară bogată în arome.

Ediția a 16-a a Târgului de Crăciun din București va include două zone dedicate muzicii de sărbătoare. În zona tradițională, publicul va putea asculta colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, recitaluri ale artiștilor instrumental, precum și ansambluri ale minorităților și comunităților naționale. A doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ilor cu ritmuri internaționale ale celor mai cunoscute cântece de iarnă.

Deschiderea oficială – 30 noiembrie, Ziua Națională a României – 1 decembrie, Ziua Sfântului Nicolae, Ajunul și cele două zile de Crăciun, precum și weekend-urile, vor fi sărbătorite cu concerte susținute de ansambluri, artiști consacrați și trupe îndrăgite, alături de activități speciale organizate în colaborare cu partenerii Târgului de Crăciun din București.

Weekend-urile vor fi dedicate magiei și bucuriei, cu o selecție de spectacole create special pentru copii, care vor fi prezentate pe scenă începând cu ora 12:00. De la povești clasice la aventuri și personaje îndrăgite, spectacolele vor transporta copiii în lumi fermecate pline de surprize.

Copiii vor putea vizita și Casa lui Moș Crăciun, o zonă magică de peste 100 de metri pătrați, decorată și pictată manual pentru a recrea cu fidelitate lumea magică a lui Moș Crăciun. Începând cu data de 15 decembrie, Moș Crăciun însuși va sosi la târg pentru a-i întâlni zilnic, plecând în Ajunul Crăciunului după-amiaza.

În primele săptămâni, copiii vor avea parte și de ateliere creative unde își vor putea confecționa propriile decorațiuni.

Roata panoramică va oferi vizitatorilor o perspectivă unică asupra evenimentului și orașului, permițându-le să admire de sus luminile festive, tarabele și bradul de Crăciun spectaculos, împodobit cu stele aurii, ghirlande și mii de globuri. În plus, poziționat chiar în centrul Târgului de Crăciun, trenul tematic va oferi și el o priveliște captivantă în timpul unei călătorii de basm. Măști și artiști ambulanți, îmbrăcați în costume fascinante, vor interacționa cu publicul și vor realiza fotografii, aducând bucuria specifică sărbătorilor pentru toți.

Târgul de Crăciun din București va fi deschis zilnic, de luni până vineri, între 12:00 și 22:00, iar sâmbăta și duminica, între 10:00 și 22:00. În ziua de 1 decembrie – Ziua Națională a României, târgul va începe la ora 10:00, iar în zilele de Crăciun, programul va fi următorul: pe 25 decembrie, începând cu ora 12:00, iar pe 26 decembrie, începând cu ora 10:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare