Tarifele de acces în Delta Dunării vor crește cu 680% în 2023

TURISM. Turiștii care vor dori să viziteze celebra Deltă a Dunării vor trebui să plătească între 200% și 680% mai mult pentru taxele de acces începând din 2023. Majorarea prețurilor vine la inițiativa Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
 
În prezent, un turist trebuie să plătească 5 lei (1 euro) pentru a obține un permis de acces de o zi în rezervație. Tariful pentru o săptămână este de 15 RON (3 EUR), iar pentru întregul an de 30 RON (6 EUR).
 
Proiectul ARBDD ar duce tarifele la 30 RON pe zi, 60 RON (12 EUR) pe săptămână și 200 RON (40,5 EUR) pe an. Creșterile variază între 200% și 680%.
 
Cei care doresc un permis de acces pentru vehicule care să fie folosit împreună cu legitimația de turism plătesc în prezent 10 RON (2 EUR) pe zi sau 100 RON (20 EUR) până la sfârșitul anului.
ARBDD vrea să majoreze prețurile la 50 RON pe zi, 100 RON pe săptămână și 300 RON pe an.
 
Gabriel Marinov, guvernatorul Deltei Dunării, susține că majorarea prețurilor a fost discutată mai întâi între asociațiile de pescari și operatorii din turism. Consultările au durat cinci luni și au avut loc în contextul înăspririi sancțiunilor pentru cei care încalcă regulile rezervației naturale.
 
“Taxa de acces pe zi trebuie să fie în raport cu importanța locului. 30 de lei pe zi înseamnă [a plăti] 6 euro pentru a vizita un muzeu natural, în aer liber. Delta nu a fost văzută ca atare până acum, ci doar ca o destinație turistică ușoară, accesibilă și, de multe ori, prea puțin respectată”, a declarat Marinov pentru Adevarul.
 
Ambarcațiunile care circulă în Delta Dunării vor trebui, de asemenea, să plătească taxe mai mari, în funcție de tipul de motor pe care îl au. Ambarcațiunile fără motor și cele cu motoare electrice nu vor plăti nicio taxă.

2 comments
  1. Bai nemernicilor,ce ati facut voi timp de 33 de ani pentru Delta asta ? Cu ce drept va faceti stapani pe un taram care a apartinut neamului asta de mii de ani ? Nu va este frica de Dumnezeu,daca de furia oamenilor nu va pasa ?Banii,puterea si aroganta de care dati dovada,vor pali cand sunetul catuselor va v-a ajunge din urma !

  2. Venim în delta, de doua ori pe an, de cel puțin 10 ani. Am platit in fiecare an, dar nici măcar odată nu ne a întrebat vreo autoritate daca am platit sau nu…
    Nu știu, când cobori din barca…sau la locurile de cazare
    Astfel, marea majoritate platesc odat, apoi nu ,zicând ca merge și fără taxe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare