TAROM își modernizează flota cu două noi aeronave Boeing 737 MAX 8

TRANSPORT AERIAN. TAROM, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, a anunțat semnarea unui contract de leasing cu CDB Aviation pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8. Aceasta reprezintă un pas important în procesul de modernizare a flotei companiei și un moment de referință în planul său de redresare.

Livrare și beneficii
Conform comunicatului remis AGERPRES, cele două aeronave vor fi livrate în perioada decembrie 2025 – ianuarie 2026. Noile avioane vor avea o capacitate de 189 de locuri și sunt menite să contribuie semnificativ la standardizarea flotei TAROM. Acestea vor oferi nu doar servicii de calitate superioară pasagerilor, dar vor aduce și o reducere semnificativă a costurilor de operare ale companiei.

Declarații oficiale
Costin Iordache, Directorul General al TAROM, a declarat:
„Colaborarea cu CDB Aviation susține planurile noastre pentru modernizarea flotei TAROM, iar cele două aeronave Boeing 737 MAX 8 ne vor ajuta să creștem eficiența operațională și să oferim pasagerilor noștri o experiență de zbor superioară. Apreciem expertiza și sprijinul partenerului nostru pentru această investiție, o parte importantă a planului de dezvoltare, în care modernizarea flotei este un element cheie pentru îmbunătățirea performanței comerciale și a perspectivei de creștere. Așteptăm cu nerăbdare să le introducem în programul nostru de zbor.”

Importanța achiziției
Achiziția acestor aeronave este esențială pentru planul de redresare a TAROM și a fost o condiție de bază pentru aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană. Avioanele Boeing 737 MAX 8 vor juca un rol crucial în întărirea poziției TAROM pe piață și în reînnoirea flotei companiei.

Jie Chen, directorul general al CDB Aviation, a subliniat importanța acestui parteneriat:
„Dorim să construim o relație puternică cu cel mai nou dintre clienții europeni și una dintre cele mai vechi companii aeriene din regiune, TAROM. Fondată în urmă cu șapte decenii, TAROM este în prezent cea mai longevivă companie aeriană din România, având un rol central în promovarea industriei aviatice a țării și a conectivității regionale. Cu aceste avioane MAX, TAROM va putea continua să-și îmbunătățească poziția pe piață, construind în același timp una dintre cele mai tinere flote din regiune.”

Despre TAROM
Fondată în 1954, TAROM operează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și este membră a Alianței SkyTeam din 2010. Cu o flotă de 18 aeronave, TAROM operează 70 de destinații, fie cu aeronave proprii, fie în colaborare cu partenerii săi code share. Din 1993, TAROM este membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Prin această investiție strategică, TAROM demonstrează angajamentul său către modernizare și eficiență, consolidându-și poziția pe piața aviatică europeană și oferind pasagerilor săi servicii de calitate superioară. Noile aeronave Boeing 737 MAX 8 reprezintă nu doar o extindere a flotei, ci și un simbol al redresării și al viitorului prosper al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare