Taxare cu 10% a concediilor medicale în 2024 – Cine sunt cei afectați

TAXE. Guvernul României a implementat o nouă măsură fiscală la începutul anului 2024, afectând direct angajații care intră în concediu medical. Decizia de a impune o taxă de 10% asupra concediilor medicale a fost luată prin Ordonanța de Urgență nr. 115 din 14 decembrie 2023, modificând astfel articolul 155 din Legea 226/2015 din Codul Muncii. Acest procent reprezintă contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) și afectează atât angajații cu contract individual de muncă, cât și pe cei cu PFA-uri.

Concret, începând cu 2024, angajații aflați în concediu medical vor primi indemnizații reduse cu 10%, această diminuare fiind rezultatul reținerii procentului destinat CASS. Până la sfârșitul anului 2023, indemnizațiile de concediu medical erau supuse impozitului de 10% și contribuției de asigurări sociale (CAS).

Există însă excepții de la această nouă prevedere. Persoanele care au suferit un accident de muncă sau au dezvoltat boli în timpul desfășurării activității lor la locul de muncă, cauzate de expunerea la factori de risc, sunt scutite de la această taxă. Aceste boli sunt catalogate ca fiind profesionale.

Pentru a ilustra impactul acestei taxe, luând un exemplu practic: în 2023, un angajat cu un salariu brut de 5.000 de lei primea 75% din salariu în concediu medical, adică 177 lei/zi. În 2024, același angajat va primi doar 160 de lei/zi de concediu medical.

Premierul Marcel Ciolacu a atras atenția în iulie 2023 cu privire la numărul semnificativ de concedii medicale înregistrate, estimând că acestea ar putea echivala cu “140 de ani de nemuncă în România”.

Concediul medical în România este reglementat prin OUG 158/2005, iar beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Aceștia trebuie să aibă domiciliul în România, să fie înregistrați în sistemul de asigurări sociale de cel puțin șase luni în ultimul an și să realizeze venituri din activități salariate. Excepții sunt făcute pentru persoanele autorizate, managerii, membrii asociațiilor familiale etc.

Aceste modificări fiscale nu reprezintă doar o schimbare în legislație, ci și un impact direct asupra angajaților aflați în situații de boală, ridicând întrebări și dezbateri cu privire la echitatea și sustenabilitatea sistemului de securitate socială în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare