TEATRU ÎN FAȚA BLOCULUI – Bologaș, un spectacol în aer liber, care se va juca în mai multe cartiere din Târgu Mureș: premiera, luni, în Dâmbul Pietros

PROIECT TEATRAL. Luni, 5 octombrie, la ora 20.00, în curtea Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” din cartierul Dâmbul Pietros, are loc premiera spectacolului bilingv de teatru în aer liber „Bologaș”, pe muzică și versuri semnate de formația Fără Zahăr. Textul piesei, scris de Pálffy Zsófi și Valentin Covaciu, scoate la rampă cei mai importanți actori ai procesului educațional din sistemul preuniversitar: elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale.

 

În această toamnă, spectacolul „Bologaș” – care este produs de Asociația Facem, în parteneriat cu 3g HUB și Universitatea de Arte din Târgu Mureș, în cadrul proiectului Teatru în fața blocului, finanțat din bugetul local – se va juca de șapte ori, în mai multe zone ale orașului.

 

 

Următoarele două reprezentații după premiera din 5 octombrie, vor avea loc în cartierul Tudor, marți (6 octombrie) și miercuri (7 octombrie), de la ora 20.00. În 6 octombrie, „Bologaș” va avea loc în curtea Școlii Gimnaziale „Romulus Guga”, iar în 7 octombrie, în curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”. Producătorii iau în calcul ca reprezentațiile din cartierul Tudor să se desfășoare în alte spații decât cele anunțate, dar tot în zonele Pandurilor și Fortuna.

 

 

„Bolgaș” pornește de la conflicte obişnuite, banale, şi ajunge la drame ale personajelor. Cadrul, o şcoală imaginară, a fost inspirat de Articolul 3 din Legea Educației Naționale care este ridicol de utopic. Acestui nivel naiv, idealist, pe lângă sinceritatea neobișnuită a personajelor, îi este adăugat un filtru ironic.

 

În distribuție: Barti Lehel András, Cristi Bojan (Kuki), Jancsó Előd, Mălina Moraru, Vajda Boróka, Narcis Zamfir. În colectivul tehnic: Gyopár Papp (scenografia), Noémi Becsey-Imreh (regia).

 

 

Spectacolul va fi supratitrat în română și maghiară. Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate, fiind nevoie de o rezervare în prealabil prin platforma Eventbrite, accesând link-urile:

 

https://www.eventbrite.co.uk/e/bologas-in-dambul-pietros-registration-123345338227 (premieră, 5 octombrie, Dâmbul Pietros)

 

https://www.eventbrite.co.uk/e/bologas-in-zona-pandurilor-registration-123391636707

(6 octombrie, Pandurilor)

 

https://www.eventbrite.co.uk/e/bologas-in-zona-fortuna-registration-123392627671

(7 octombrie, Fortuna)

 

Datele și locurile unde se vor juca următoarele reprezentații vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Asociației Facem și în evenimentul spectacolului: https://www.facebook.com/events/781173199337869/.

 

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare