„Pjotruska” (foto: Bereczky Sándor)

TEATRU – Sold-out la premiera Naționalului din Tîrgu Mureș: „Pjotruska” se joacă cu „casa închisă”

PREMIERĂ. Romanul “Pjotruska” al lui Karácsony Benő, în varianta scenică a lui Kincses Elemér, a fost prezentat ca spectacol-lectură cu ocazia „Zilei Dramaturgiei Maghiare” în septembrie 2017, însă noua piesă inclusă în repertoriul Teatrului Naţional Tîrgu Mureş își prezintă premiera spectacolului scenic vineri, 18 mai 2018, de la ora 19, în Sala Parking a Teatrului Naţional. La această oră nu mai sunt bilete disponibile, de aceea îi informăm pe doritori că următoarea reprezentație are loc miercuri, 23 mai, de la ora 19 (unde se mai găsesc puține bilete).

 

Regizorul Kincses Elemér (foto: Bereczky Sándor)

Regizorul Kincses Elemér a mărturisit că minunatul roman al lui Karácsony Benő “este imaginea ironică, dulce-amăruie, dar mortal de riguroasă, a Ungariei interbelice. Cei trei protagonişti – în felul lor propriu – se învârt în Iad, în timp ce se pregătesc pentru Rai. Momentele acestei pregătiri constituie, de fapt, scenele spectacolului. “Pjotruska” este unul dintre romanele mele preferate şi îmi oferă o mare fericire şi mândrie pentru că, în cazul acestei montări, numele meu este separat de numele lui Karácsony Benő de o singură liniuţă”.

 

Spectacolul (în distribuție: Pjotruska – Bálint Örs, Csermely – Kádár L. Gellért, Ilona – Gecse Ramóna) este recomandat spectatorilor de peste 12 ani și va fi supratitrat în limba română.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare