Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii: Artiști locali și internaționali cântă împreună la evenimentul de deschidere

CONCERT. Timișoara dă oficial startul anului de Capitală Europeană a Culturii în acest weekend, 17-19 februarie, cu un program variat care include nume ale scenei teatrale, cinematografice și muzicale din România și din străinătate. Spectacolul de deschidere este regizat de Bobi Pricop, unul dintre cei mai cunoscuți regizori, colaborator al celor mai importante teatre din România.

Regia spectacolului de deschidere este realizata de Bobi Pricop, unul dintre cei mai in voga regizori, colaborator al celor mai importante teatre din Romania. Propune formule artistice inovatoare la festivaluri internationale, spectacolele sale sunt multipremiate, iar in 2017 a figurat pe lista candidatilor la Premiul Europa pentru Teatru – Realitati teatrale. Gazdele asteptatului eveniment sunt actritele timisorence Christine Cizmas si Ioana Bugarin. Christine Cizmas, membra fondatoare a teatrului “Aualeu – Teatru de Garaj şi Curte”, a participat in repetate randuri la turnee si festivaluri de mare insemnatate alaturi de trupa Teatrului German din Timisoara, iar Ioana Bugarin este actrita in echipa Teatrului Odeon si a avut roluri notabile in mai multe filme, precum Scara (2020) si serialul HBO Ruxx.”, transmit reprezentanții organizației.

Pentru a marca evenimentul special, artiști locali și internaționali vor concerta împreună în acest weekend la Timișoara. Potrivit organizatorilor, o premieră absolută va fi colaborarea pe scenă dintre trupa românească de rock Implant Pentru Refuz și Alyona Alyona, o artistă din Ucraina care a devenit, în mai puțin de un an, o senzație a scenei hip-hop. Tot în Unirii va cânta și Taraf de Caliu, alături de clarinetistul bulgar Filip Simeonov și țambalistul Alexei Ciobanu de la Ansamblul Folcloric „Timișul” si formația IMPEX. În continuare, compozitorul suedezo-britanic Jay-Jay Johnson va cânta alături de lugojeanca EMAA, iar în final vor urca pe scenă și pianistul Andrei Irimia, acompaniat de violonistul Abel Chirca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare