Timişoara va avea cel mai mare parc din România

TURISM. Timișoara va avea cel mai mare parc din România după ce guvernul și-a aprobat planurile de transformare a peste 500 de hectare de pădure.
 
Guvernul României a fost de acord să transfere orașului gestionarea a aproape 520 de hectare de pădure încă din 2020. Timișoara avea doar 50 de hectare de pădure înainte de transfer. Atunci Primăria a fost nevoită să elaboreze rapid un plan și să-l facă aprobat de către Ministerul Mediului, întrucât o întârziere mare ar fi dat motiv guvernului să reia posesia terenului.
 
Pădurea Verde, așa cum se numește zona, va deveni pădure/parc, iar o parte din amenajare va fi modificată în consecință. Transformarea va avea loc fără să fie tăiat vreun copac.
Autoritățile locale vor întocmi acum planuri care să stabilească detaliile exacte ale renovării.
„Vom face intervenții minime și nu vom afecta pădurea. Traseele vor fi bazate pe poteci forestiere existente și vor fi marcate corespunzător, astfel încât bicicliștii și pietonii să le poată folosi. De asemenea, plănuim să construim facilități pentru educație și recreere. Structurile și platformele vor fi din lemn sau metal, prefabricate, și asamblate la fața locului pentru un impact minim”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.
 
Pădurea Verde este ceea ce a rămas dintr-o mare zonă verde care se întindea cândva între Timişoara şi Arad. Pădurea are o suprafață totală de peste 700 de hectare, învecinată cu mai multe sate în afară de oraș. Localnicii îl folosesc pentru jogging, ciclism sau picnicuri.
 
La marginea pădurii se află Grădina Zoologică Timișoara, Muzeul Satului Bănăţean, şi un monument ridicat în memoria partizanilor anticomuniști care au fost executați acolo în 1949. Există și un pârâu de 2,6 km care se varsă în lacul Dumbrăvița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare