Tinerii multilingvi cu abilități digitale au avut cele mai mari șanse să găsească locuri de muncă în 2022

APTITUDINI. 420.000 de locuri de muncă noi au fost postate anul acesta pe platforma de resurse umane eJobs.ro. Tinerii aflați la începutul carierei, specialiștii, vorbitorii de engleză și germană, precum și cei cu abilități digitale și experiență în vânzări au fost cei mai angajați candidați în 2022.

Potrivit unui comunicat de presă emis miercuri, numărul este un record istoric al ultimilor 20 de ani, precum și revenirea unor domenii care în pandemie au încetinit în ritm: turism, HORECA, organizare de evenimente sau alimentație, industrie.

„A fost un an în care aproape toată lumea și-a putut găsi un loc de muncă cu ușurință, chiar și în sectorul de 45+, unde știm că recrutarea este mai dificilă și în care candidații înșiși sunt mai temători de ideea de a-și schimba locul de muncă. Este adevărat, dar, că pentru unele categorii a fost mult mai ușor să te angajezi deoarece piața era plină de oferte pentru ele. Ne referim la cei la nivel incepator, cu maximum doi ani de experiență, specialiști, vorbitori de engleza și germană precum și la cei cu abilitați digitale sau cu expertiză în vânzări. Desigur, de cele mai multe ori, aceste criterii puteau fi găsite în același anunț de angajare”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Aproximativ jumătate din numărul total de noi locuri de muncă din acest an au fost destinate candidaților începători, după care au urmat cei cu nivel mediu de experiență – și anume 2 până la 5 ani. Acestea sunt urmate de candidați fără experiență, specialiști cu vechime de cel puțin cinci ani în domeniul lor de activitate și manageri.

De altfel, potrivit sursei citate, și în ceea ce privește eforturile pentru găsirea unui loc de muncă s-a remarcat un avans al tinerilor, care se apropie de liderii istorici ai cererilor, respectiv categoria 25 – 35 de ani. În 2022, candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au avut 2,9 milioane de cereri pentru locurile de muncă afișate pe platformele de recrutare, iar cei din sectorul 25 – 35 de ani au înregistrat 3,9 milioane de cereri. În total, anul acesta a fost depășit pragul de 10 milioane de cereri.

Potrivit Salario, comparatorul salarial al eJobs, media salarială înregistrată anul acesta pentru candidații entry level a fost de 3.000 de lei net, în toată țara. A fost raportată o medie lunară de 4.000 de lei pentru cei cu 2-5 ani vechime și 5.200 de lei pentru specialiștii cu vechime peste 5 ani.

Departamentele cu cele mai multe profiluri au fost vânzări, servicii clienți/call center și logistică administrativă.

Recrutorii au fost foarte atenți la competențe precum limbi străine sau abilitățile digitale ale candidaților. Astfel, peste 170.000 dintre joburile postate pe platformă au menționat limba engleză printre cerințe și 23.000 aveau limba străină germană.

„Ne aflăm într-un punct de maturitate al pieței în care, angajatorii sunt dispuși să primească candidați care poate să nu fie absolvenți de facultate sau pregătiți într-un anumit domeniu de activitate, dar au setul de abilități necesare postului. Limbi străine sau competențe digitale fac parte din acest set de competențe tehnice importante pentru companii”, a spus Bogdan Badea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare