Tinerii remarcabili ai Mureșului – The Change Makers premiați la TEDxCornisa Youth

EXCELENȚĂ. Sâmbătă, 14 octombrie 2023, 27 de tineri au fost premiați drept Change Makers la evenimentul TEDxCornisa Youth, un eveniment care celebrează excelența și inovația în județul Mureș. Acești tineri remarcabili, cu vârste sub 24 de ani, au fost recunoscuți pentru contribuțiile lor într-o varietate de domenii, de la educație la sport, afaceri, artă, muzică, IT, cercetare și multe altele.

TEDxCornisa Youth are misiunea să inspire și să transforme ideile în proiecte și proiectele în oameni. Evenimentul explorează idei și inițiative care pot schimba lumea pentru generațiile viitoare. Organizatorii aduc în fiecare an lideri de opinie, antreprenori și tineri vizionari care au reușit să-și transforme ideile în acțiuni.

Gala ChangeMakers este o inițiativă în cadrul TEDxCornisa Youth care identifică tineri remarcabili cu vârste sub 24 de ani și născuți în județul Mureș, indiferent de domeniul în care excelează. În acest an, au fost colectate sute de propuneri de candidați, inclusiv de la prieteni, părinți, profesori, școli și universități. Selecția a fost extrem de dificilă, iar câștigătorii sunt tineri care sunt recunoscuți pentru potențialul lor de a influența și schimba lumea.

Change Makers nu sunt neapărat cei mai buni elevi din județul Mureș în ceea ce privește notele, ci sunt cei care par să aibă o viziune și determinare pentru a face o diferență în lume. Acest premiu se dorește a deveni un proiect anual și o platformă deschisă în care tinerii remarcabili își pot împărtăși povestea și inspira colegii de generație să creadă că pot face schimbări semnificative atunci când își urmăresc visele și muncesc pentru ele. Change Makers este o inițiativă care va contribui la dezvoltarea viitorului județului Mureș și la formarea liderilor de mâine.

Cei 24 de priemiați sunt: TUDOR IACOB, ANASTASIA ELENA BODAN, SERBEZAN CAMELIA MARIA, GOREA DENISA MARIA, EMA DALIA CONSTANTIN, STEFANIA ILINCA GHERASIM, DORINEL VASILE TODORAN, HERȚEG MARIA CRISTINA, MARIUS IULIAN MOLDOVAN, RĂZVAN ȘTEF, CĂTĂLIN MACOVEI, YANIS POP, FILIP UGRAN, MARA LIVANU, BIRÓ KRISZTIÁN, LIRCĂ GEORGIANA, DAVID GLIGA, MARIA ALEXANDRA BOROȘ, MARA ZIDĂRESCU, ADELIN PIȘTĂNILĂ, BELEAN OANA, BÖJTHE BENJÁMIN, ARIS LUCA PRIȚĂ, PAULA FRANDEȘ, VLAD NISTOR, VICTORIA ȘERBAN și BOGDAN IACOB.

Pentru cine nu-i cunoaște, haideți să-i introducem, cu menținea că pe viitor veți auzi sigur de ei.

TUDOR IACOB: Este medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Informatică, membru al lotului lărgit informatică- seniori al României. S-a calificat în lotul național de juniori, apoi a participat la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, unde a obținut medalia de bronz. S-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Informatică în calitate de lider de generație, obținând medalie de aur.

ANASTASIA ELENA BODAN: Este elevă a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia” din Cluj-Napoca, unde studiază balet clasic. Vorbește engleza și franceza.
A fost selectată de “Opera Națională Română” Cluj-Napoca, începând cu luna martie 2022 și până în prezent, să danseze în ansamblul spectacolului „Lacul Lebedelor”. La finalul acestui an, va participa alături de balerinii Operei Naționale Române din Cluj, într-un turneu de 30 de zile în Spania, cu spectacolul „Lacul Lebedelor”.
Anastasia a câștigat premiul special al juriului la concursul “DANCE Campus and Contest San Francesco di Paola” Italia – 2019 și a obținut o bursă de studii în Chicago. A câștigat locul I la concursul internațional “Vienna Dance Open”.

SERBEZAN CAMELIA MARIA:A câștigat locul I la Olimpiada Națională de Sociologie din anul 2023. A participat, cu succes, la mai multe olimpiade școlare din domenii diverse: Limba și Literatura Română, Religie, Lectură și Interpretare și Științe Socio-Umane.

GOREA DENISA MARIA: Este șefă de promoție a Colegiului Național Unirea în anul 2023, cu media generală 10. Pasionată de știința calculatoarelor, de programare, de științe, Denisa a fost o prezență activă în activități de voluntariat, în proiectele europene și naționale.

EMA DALIA CONSTANTIN: Campioană Mondială in cadrul concursului de dezbateri PDA World Congress Japonia. A câștigat premiul Best Speaker si locul III la premiul Best POI (point of intervention). A obținut locul I la concursul de dezbateri “Road to University”. Este trainer în cadrul clubului de dezbateri “Mindbusters” Papiu.

STEFANIA ILINCA GHERASIM: A câștigat Premiul I la Olimpiada Națională de limba engleză, premiul I la Concursul județean de Traduceri – Plurilingvism – secțiunea de limbă engleză. Este membră în cluburile Socratic English Club, de teatru Starlight.

DORINEL VASILE TODORAN: Masterand la servicii si tehnologii financiare, la UMFST Târgu Mureș. Este absolvent Finanțe și Bănci, tot la UMFST, cu nota 10 la licență. A avut mobilități de studiu Erasmus+ în Austria, Spania și Germania.

HERȚEG MARIA CRISTINA: Masterandă la Contabilitate și Audit. Este șefă de promoție la programul de studii Contabilitate și informatică de gestiune, Șef de promotie al Facultății de Economie și Drept.

MARIUS IULIAN MOLDOVAN: Masterand la Instituții judiciare și profesii liberale, la UMFST Târgu Mureș. A obținut de trei ori Locul 1 la Moot Court Competition-Drept Constituțional, Drept European și Drept Penal. Locul 1 Concursul de Negocieri – Drept Comercial. A fost șef de promoție la Drept, cu media 10. Este Avocat Stagiar în Baroul Mureș.

RĂZVAN ȘTEF: La doar 12 ani și-a dat seama că vrea să-și facă propriii bani, fără să mai ceară de la părinți. La 16 ani, a încasat prima mie de euro. Este voluntar paramedic la ISU, Junior contabil și asistent supervizor.

CĂTĂLIN MACOVEI: A fost nominalizat printre liceeni cu performanțe deosebite din România în cadrul evenimentului Champsions United 2023 grație participării în cadrul universității de vară Junior Summer University, ca parte din echipa Facultății de Fizică a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Este membru în echipa de seismologie a Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.

YANIS POP: 15 ani, fost elev al Colegiului Național Unirea din Târgu Mureș, actualmente elev al British School of Bucharest. Are 5 titluri de Campion Național la yachting, iar în 2023 a devenit campion absolut, prin cucerirea tuturor titlurilor puse în joc la categoria lui de vârstă.

FILIP UGRAN: Primul pilot român din Campionatul Mondial de Anduranță, a luat startul la clasa LMP2 pentru puternica echipă italiană Prema Racing, campioană în Formula 2, Formula 3, Formula 4 și în Seria Europeană Le Mans ELMS.
Filip Ugran a concurat în Formula 3 Championship, cu un monopost Jenzer Motorsport, și a câștigat curse în campionatele de Formula 4 din Italia și Spania. Asta după ce debutase în acest sport în karting, acum fix 7 ani.
Anul trecut, Filip-Ioan Ugran a concurat în European Le Mans Series pentru echipa Algarve Pro Racin și în Euroformula Open Championship pentru echipa Van Amersfoort Racing.

MARA LIVANU: A câștigat Grand Prix și 4 premii I la concursul Les Etoiles de Paris, respectiv Locul I la Concursul Național Ritm Dans Fantezie. De la vârsta de 4 ani, Mara se antrenează zilnic la cursuri de balet, dans contemporan și dans de caracter. Este elevă a secției Germane a Gimnaziului Friedrich Schiller, și are bursă de merit.

BIRÓ KRISZTIÁN: Este legitimat la CSS-CSM Tg Mureș, secția lupte libere. A obținut locul II la Campionatul Mondial U17, Locul II la Campionatul European U23, Locul III la Campionatul European U23, Locul I la Campionatul Balcanic și multiplu Campion Național.

LIRCĂ GEORGIANA: Este legitimață la CSS-CSM Tg Mureș, secția lupte libere. A câștigat Locul I la Campionatul European U17, 2 locuri II la Campionatul European U15, Locul II la Campionatul Mondial U20, Locul II la Campionatul European U20, Locul III la Campionatul European U20, Locul I la Campionatul Mondial Școlar-Gimnaziada, Locul I la Campionatul Balcanic, multiplă campionă națională.

DAVID GLIGA: Practică judo-ul de la varsta de 4 ani. A câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret European 2023, medalie de aur la Campionatele Balcanice de Judo din Macedonia si Grecia, 9 titluri de campion national si alte 6 medalii la campionatele nationale de judo. În prezent este component al Centrului Olimpic de Judo Cadeți din Pitești.
Dorința lui cea mai mare este să reprezinte România la Jocurile Olimpice.

MARIA ALEXANDRA BOROȘ: Este componentă a Lotului Național de Ju Jitsu al României. Practică acest sport de la 6 ani și a adunat în palmares meu titluri de campioană și vicecampioană, mondială, europeană, balcanică și națională.

MARA ZIDĂRESCU: Campioană Europeană la fitness în 2023, dublă vicecampioană mondială, locul 1 la cel mai mare festival al fitness-ului – Arnold Sport Festival Sevilla 2022, dublă campioană națională la juniori 2021,2022, campioană națională la senioare.

ADELIN PIȘTĂNILĂ: Este canotor CS Mureșul, campion național cu multiple medalii la simplu: 7 medalii de aur, 3 de argint și 4 de bronz.

BELEAN OANA: Sportivă de elită la Wu-Shu. A câștigat 3 medalii de aur la Campionatul Național, medalii de argint și de bronz la Campionatele Europene.

BÖJTHE BENJÁMIN: Campion național U17,U20 la lupte libere. Locul I la Cupa României U17, sportiv legitimate la CS Mureșul.

ARIS LUCA PRIȚĂ: Reprezintă Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș. Campion Mondial la Shotokan, Vicecampion Mondial la Campionatul Mondial Shotokan, Vicecampion la Campionatul European de Karate Shotokan, vicecampion European la Campionatul European
de Karate Shotokan, câștigător al Cupei României de Karate Shotokan, Vicecampion al Cupei României de Karate Shotokan, Vicecampion European la Campionatul Eurpean de Karate GojuRyu, Vicecampion al Cupei României de Karate.

PAULA FRANDEȘ: Reprezintă Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș. Este Vicecampioană europeană Fit Model 2023, vicecampioană balcanică la categoria Women’s Fit Model Open și medalia de bronz la categoria Bikini Fitness Junioare 21 – 23 Open, la Campionatul Balcanic din Macedonia, 2023. Are trei medalii de aur la Cupa României, în probele Women’s Bikini Juniori 166, Fit Model Open și Fit Pairs seniori. Este campioană națională 2023 Fit Model si Bikini Fitness 166 cm.

VLAD NISTOR: Component al echipei de baschet 3×3 CSU Târgu Mureș. Joacă și la CSM, în echipa de baschet seniori. Ne uimește constant cu abilitățile impresionante, dedicarea, modestia, energia frumoasă și determinarea de a ajunge la nivelul celor mai buni. Recent, a reprezentat România la Campionatul Mondial de Basket 3×3 din Polonia, unde a fost declarat cel mai bun marcator român și în circuitul profesionist FIBA 3×3 World Tour Masters din Amsterdam. În circuitul Sport Arena Streetball (SAS) a fost lăudat pentru jocul său, motiv pentru care au urmat convocările la națională. Cu echipa CSU Târgu Mureș, au câștigat locul 4 în marea finala SAS2023.

VICTORIA ȘERBAN: A obținut primul punctaj la secțiunea de balet a Concursul internațional de dans Etoiles de Paris 2023.

BOGDAN IACOB: A câștigat premiul I la Festivalul Internațional de Arte și premiul de originalitate la mai multe concursuri literare. A câștigat locul 1 pe țară la Olimpiada naţională de Limba şi literatura română pentru şcolile și secţiile cu predare în limbile minorităţilor.

FELICITĂRI tuturor! Mureșul este mândru de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare