TÎRGU MUREȘ – Eșec al proiectului de extindere a rețelei de apă-canal pe o stradă din cartierul Unirii: lucrările, suspendate deoarece CJ Mureș a… uitat să reînnoiască autorizația de construcție

GAFĂ. Veste neplăcută pentru mureșenii de pe strada Constantin (Constandin) Hagi Stoian, din cartierul Unirii din Tîrgu Mureș: lucrările de extindere a sistemului de apă-canal din zonă, executate printr-un proiect finanțat din fonduri europene de operatorul Aquaserv, sunt sistate începând de luni, 6 august 2018, pe perioadă nedeterminată. Cauza este una administrativă.

 

Péter Ferenc

Conform companiei Aquaserv Tîrgu Mureș, suspendarea lucrărilor, care au început în iunie 2014 și care sunt realizate în procent de 80%, a fost impusă de faptul că autorizația de construire a expirat, iar entitatea publică responsabilă de prelungirea actului administrativ, respectiv Consiliul Județean (CJ) Mureș, condusă de Péter Ferenc, nu a avizat prelungirea.

 

Fără o autorizație de construire în termen, societatea Aquaserv a decis sistarea lucrărilor, comunicând constructorului angajat în acest contract (asocierea de firme Hidroconstrucția SA & Elsaco Electronic SRL) să se oprească din execuție și să se limiteze la protejarea (paza) lucrărilor efectuate, pentru limitarea deteriorării lucrărilor.

 

Ultima autorizație de construire a fost emisă de CJ Mureș la 17 iulie 2017, Aquaserv a solicitat prelungirea, însă aceasta nu a fost acordată deși mai sunt de realizat doar 20% din lucrări, iar termenul de finalizare este 15 noiembrie 2018. În atare situație, sistarea lucrărilor poate duce la obligativitatea reînoirii documentației și depunerea acesteia pentru o nouă avizare, ceea ce ar dura încă un an.

 

Lucrările de pe strada C.H. Stoian din Tîrgu Mureș prevăd reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi a sistemului de canalizare, staţii de pompare apă potabilă, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare, sistem SCADA. Lucrarea este parte a proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş”, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare