Toate companiile din România vor achita taxa de solidaritate, inclusiv OMV Petrom!

TAXE. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a afirmat că toate companiile din România vor achita taxa de solidaritate și că actul transpus din legislația europeană este clar în această privință.

Acesta a declarat :
“Comisia Europeană a spus foarte clar că nu există probleme cu modul în care România a transpus acest regulament, limitările sunt în regulamentul european. Politica este politică, responsabilitatea guvernamentală este alta, dar Comisia pentru buget din Senat a vizat favorabil în unanimitate această ordonanță. Dacă erau probleme bănuiesc că puteau să amendeze”.

„Mai mult decât atât, acest act normativ este în Parlament. Dacă se consideră necesar îmbunătățirea lui, clarificarea lui, avem toată deschiderea. Din punctul meu de vedere, actul este clar. Am şi spus în ianuarie că toate companiile vor achita această taxă, iar modul în care unele companii manifestă în sens public anumite afirmaţii, trebuie văzut din perspectiva contribuabilului, dar statul are, prin ANAF, capacitatea de a verifica şi de a analiza dacă aceste elemente de declarare sunt corecte şi se înscriu în scopul regulamentului”

OMV Petrom însă consideră că nu datorează această taxă.
Reprezentanții săi au declarat:
„Ordonanța de Urgență 186/2022 care a pus în aplicare Regulamentul European 1854/2022 stabilește ca fiind în scopul contribuției de solidaritate contribuabilii care au cel puțin 75% în sectoarele de activitate de țiței, de gaze naturale, cărbune și rafinării.
Precizând codurile CAEN care se referă la acest activități, OMV Petrom are activități și în alte sectoare, care activități au alte coduri CAEN, respectiv activități în zona de comercializare, produse petroliere, gaze naturale și electricitate, dar și producție de electricitate, de aceea în baza OUG 186 și a Regulamentului European, făcând toate calculele am concluzionat că avem o cifră de afaceri în sectoarele respective, sub 75%, astfel nu datorăm această taxă.”

„În situația în care din motive pe care nu le putem vedea la acest moment, ANAF ar ajunge la o altă concluzie, bineînțeles că vom plăti așa cum plătim întotdeauna toate taxele contribuțile, acolo unde suntem obligați și trebuie să le plătim”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare