Toate școlile care au solicitat dotări vor primi finanțare

FINANȚARE. Ministerul Educației a anunțat miercuri că toate cele 5.846 de școli și unități conexe care au depus solicitări pentru dotări vor primi finanțare. Acest anunț marchează un pas semnificativ în eforturile de îmbunătățire a infrastructurii educaționale din România.

În perioada 19 decembrie 2022 – 29 martie 2023, Ministerul Educației a lansat un apel de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ și unităților conexe. În total, 5.846 de școli și unități conexe au solicitat finanțare pentru 2.538 de proiecte, iar toate aceste cereri au fost aprobate.

Un aspect notabil este legat de investițiile în laboratoarele de informatică.
Din cele 5.846 de școli și unități conexe beneficiare, doar 4.419 au cerut finanțare pentru astfel de laboratoare. Cu toate că ținta estimată în momentul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost de 5.200 de laboratoare de informatică, numărul solicitărilor a rămas la 4.419, chiar și după prelungirea termenului de depunere a proiectelor și numeroase discuții cu beneficiarii. Cu toate acestea, Ministerul Educației a adaptat ținta pentru laboratoarele de informatică fără a afecta acoperirea necesităților din teritoriu.

Până în prezent, au fost semnate 2.424 de contracte din cele 2.538 propuse, iar Ministerul Educației a asigurat că în curând vor fi încheiate toate contractele pentru a permite beneficiarilor să demareze procesul de achiziții necesar pentru dotarea școlilor.

Această inițiativă reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii educaționale din România și în creșterea calității învățământului în țară, demonstrând angajamentul Ministerului Educației în susținerea educației de calitate pentru toți elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare