TOP 10 cele mai scumpe sortimente de cafea

CAFEA. Ați știut vreodată care sunt cele mai scumpe cafele din lume? De la plantațiile din Panama, Hawaii și Thailanda, veți fi uimit de modul în care sunt produse unele dintre aceste cafele unice. Iată un top 10 al celor mai scumpe cafele din lume!

10. Hawaiian Kona – 35 dolari/livră
Hawaiian Kona este prima dintre cele mai scumpe zece cafele de pe listă și vă va costa 35 de dolari pe kilogram. Pentru a fi etichetată drept „cafea Kona”, aceasta trebuie să provină direct din districtele Kona din Hawaii. Districtele Kona oferă condițiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea. Este soare în cea mai mare parte a zilei, cu puțin vânt și o ploaie măruntă după-amiaza, iar solul este extrem de bogat în minerale provenite din terenurile vulcanice.

Hawaiian Kona este cunoscută ca având o aromă fantastică, iar gustul său poate fi descris doar ca fiind unic. Boabele sunt considerate a fi foarte rare și în cantitate redusă, ceea ce înseamnă că producătorii au recurs la amestecul de Kona pur cu boabe mai ieftine pentru a crea un amestec mai accesibil. Vă puteți aștepta ca aproximativ 10% din majoritatea pachetelor să fie 100% Kona pur. Dacă doriți să aveți parte de experiența Kona completă, căutați pachetele etichetate „100% cafea Kona”.

9. Los Planes – 40 dolari/livră
Los Planes este o plantație de cafea autohtonă, deținută de o familie din El Salvador.

Este prima cafea de pe lista noastră care a câștigat premii, cum ar fi locul al doilea la Cupa de excelență din 2006 și locul al șaselea la același eveniment în 2011.

Această cafea premiată vine într-o varietate de arome, ceea ce este destul de neobișnuit, inclusiv mandarine cu fire de caramel și zahăr brun. Vine cu un preț destul de piperat, 40 de dolari pe kilogram, însă Los Planes a reușit să își creeze o bază substanțială de clienți loiali care adoră varietatea de arome și gustul răcoritor.

8. Fazenda Santa Ines – 50 dolari/livră
În continuare, avem Fazenda Santa Ines, o cafea boabe braziliană care costă aproximativ 50 de dolari pe kilogram. Este cultivată în apropierea bazei munților Mantiquera din Brazilia și este bine cunoscută pentru aroma sa fructată și dulce.

Cu o experiență de peste 100 de ani în cultivarea cafelei, Fazenda Santa Ines a reușit să dezvolte un număr mare de adepți în întreaga lume, ceea ce face ca prețul de 50 de dolari pe kilogram să fie ușor de justificat. S-a clasat pe locul opt în competiția Cup of Excellence din 2009, iar criticii spun că este o ceașcă remarcabilă și o valoare excelentă.

7. Jamaican Blue – 50 dolari/livră
Jamaican Blue, cu un preț de 50 de dolari pe livră, este cultivat în munții Jamaican Blue, la aproximativ 5.000 de metri. Zona în care cresc boabele de cafea primește o cantitate bună de precipitații pe tot parcursul anului și are un sol bine fertilizat, ceea ce permite boabelor să înflorească.

Este deseori descrisă ca fiind o cafea cu un gust blând și nu are o amărăciune imediată sau gusturi ulterioare neplăcute. Jamaican Blue a reușit să găsească un public receptiv în Japonia și a devenit masiv populară în cultura japoneză. În prezent, japonezii sunt cei mai mari importatori ai mărcii. Motivele pentru acest lucru nu sunt 100% clare, însă, cel mai probabil, se datorează gustului blând, care este popular printre persoanele care nu suportă cafeaua cu gust amar.

6. Molokai – 51 dolari/livră
O altă cafea care este cultivată în ceea ce ar putea fi considerat cel mai bun stat din Statele Unite pentru cultivarea cafelei, Hawaii, Molokai este de departe unul dintre cele mai bune exemple de cafea cultivată în Hawaii de pe piață.

Este cultivată, produsă și prăjită în Kualapu’u, în comitatul Maui, care are unele dintre cele mai bune condiții de cultivare a cafelei din lume, ceea ce, combinat cu ani de îndemânare și rafinare, permite ca Molokai să fie vândută la un preț de aproximativ 51 de dolari pe kilogram.

5. St. Helena – 79 dolari/livră
A cincea cea mai scumpă cafea din lume este St.Helena, care se vinde la aproximativ 79 de dolari pe livră. Aflată în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1.200 de mile de coasta de vest a Africii, principala revendicare a St. Helena a fost încarcerarea lui Napoleon Bonaparte pe insulă.

Locația sa geografică joacă un rol important în condițiile în care este cultivată cafeaua, care nu poate fi găsită nicăieri altundeva în lume. De asemenea, din punct de vedere geografic, este o locație destul de dificil de exportat, ceea ce joacă un rol în prețul de 79 de dolari.

4. Kopi Luwak – 160 dolari/livră
Cafeaua Kopi Luwak este probabil cea mai recunoscută și cunoscută cafea de pe listă și vă va costa în jur de 160 de dolari pe kilogram. Ceea ce face ca această cafea scumpă să fie interesantă și diferită de celelalte este modul în care producătorii achiziționează efectiv boabele de cafea. Fabricată în Indonezia, Kopi Luwak este produsă prin hrănirea cu cireșe de cafea a civetelor asiatice de palmier, care sunt mamifere carnivore de mici dimensiuni, iar apoi se așteaptă să se colecteze boabele de cafea din fecalele civetelor.

Aceste animale unice fermentează cireșele de cafea în timpul procesului lor de digestie, eliberând anumite enzime care dau boabelor de cafea aroma lor unică. Datorită acestui proces unic, Kopi Luwak atrage mii de turiști în Indonezia în fiecare an pentru a încerca cafeaua locală. Kopi Luwak mai este numită și cafeaua civetă, în onoarea mamiferului.

3. Hacienda La Esmeralda – 350 dolari/livră
Aflată pe locul trei pe lista noastră a celor mai scumpe cafele din lume este Hacienda La Esmeralda. A reușit să se impună ca unul dintre cei mai buni producători de cafea din lume, câștigând o bază de clienți din întreaga lume și, prin urmare, fiind capabil să perceapă prețuri corespunzătoare.

Cafeaua este cultivată pe versantul muntelui Baru din Panama, la umbra copacilor guava. Succesul său este rezultatul anilor de experiență și expertiză care produc recolte excepționale și al angajamentului lor față de calitate. Hacienda La Esmeralda a câștigat numeroase concursuri de-a lungul anilor și deține mai multe premii în palmares.

2. Finca El Injerto – 500 $+/livră
A doua cea mai scumpă cafea din lume este Finca El Injerto, cu peste 500 de dolari/livră. Majoritatea motivelor pentru care această cafea costă atât de mult se datorează faptului că boabele mici și bogate din care este făcută sunt extrem de rare. Orice lucru atât de rar costă, de obicei, o mulțime de bani, iar această cafea nu face excepție.

Cu toate acestea, este ușor de înțeles de ce cafeaua are un preț atât de ridicat, deoarece Finca El Injerto a câștigat Cupa de Excelență de șapte ori și a terminat pe locul al doilea în competiție de fiecare dată când nu a câștigat. Finca El Injerto are, de asemenea, un proces unic de spălare, care îmbunătățește calitatea boabelor; prin care spală boabele într-un singur canal și le descompune de două ori. Cunoscătorii și pasionații de cafea din întreaga lume au ajuns să iubească acest brand și sunt dispuși să plătească prețul ridicat de peste 500 de dolari.

1. Cafeaua Black Ivory – 1.000+ dolari/livră
Cafeaua Black Ivory este cea mai scumpă cafea din lume. Aceasta pornește de la aproximativ 1.000 de dolari pe kilogram, dar se știe că se vinde până la 1.500 de dolari pe kilogram. Compania Black Ivory Coffee Company are sediul în nordul Thailandei și, la fel ca și cafeaua Kopi Luwak pe care am menționat-o anterior, a dezvoltat un proces de producție a cafelei unic în lume, pe care majoritatea oamenilor nu l-ar crede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare