Top 10 mâncăruri românești apreciate de 50.000 de Experți

GASTRONOMIC. România a obținut o poziție impresionantă, situându-se în prima treime a clasamentului pentru cele mai bune bucătării din lume. Conform Atlasului Gustului, țara noastră se află pe locul 29, o realizare remarcabilă susținută de voturile a peste 50.000 de experți în alimentație, participanți activi la elaborarea acestei enciclopedii culinare.

Clasamentul a fost determinat în urma evaluării aromelor, a preparatelor tradiționale, a utilizării ingredientelor locale și a autenticității restaurantelor, fiind rezultatul muncii anuale a experților în domeniu.

Cele mai bune 3 bucătării la nivel internațional sunt Italia, Japonia și Grecia, în timp ce România strălucește la poziția 29.

În cadrul topului național, cele mai apreciate 10 mâncăruri românești sunt:

1.Ciorbă rădăuțeană
2.Sarmale
3.Bulz
4.Salam de Sibiu
5.Babic
6.Cașcaval afumat
7.Fasole bătută
8.Papanași
9.Ciorbă de fasole cu afumătură
10.Telemea de Ibănești

Această recunoaștere consolidează reputația României în peisajul culinar internațional, subliniind diversitatea și calitatea remarcabilă a bucătăriei noastre tradiționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare