Top destinații de schi în România și starea actuală a pârtiilor montane

TURISM. În România, milioane de elevi se pregătesc pentru aşa-numita “vacanţă de schi” din luna februarie, o perioadă în care numeroase staţiuni montane devin destinaţii preferate pentru practicarea sporturilor de iarnă. Această vacanţă de o săptămână, impusă de autorităţi în cadrul sistemului modern de învăţământ, oferă elevilor ocazia de a se bucura de zăpadă şi de activităţi montane, însă datele exacte pot varia de la un judeţ la altul, în funcţie de deciziile autorităţilor locale.

Pentru mulţi elevi, această vacanţă este o oportunitate de a se bucura de sporturile de iarnă, în special de schi. Însă, înainte de a pleca către destinaţii montane, este recomandabil să se informeze în legătură cu condiţiile meteo şi starea pârtiilor.

Valea Prahovei este una dintre cele mai populare destinaţii de schi din România, iar în această săptămână se pot găsi condiţii favorabile pentru practicarea acestui sport în zona Azuga, Sinaia sau Predeal. Cu toate acestea, există unele probleme în ceea ce priveşte grosimea stratului de zăpadă la Buşteni. Autorităţile locale sunt totuşi pregătite să intervină cu tunuri de zăpadă artificială pentru a asigura condiţii optime pentru schi.

În alte staţiuni montane precum Băile Harghita, Borşa, Cavnic, Întorsura Buzăului, Joseni sau Păltiniş, stratul de zăpadă se menţine între 10 şi 30 de centimetri, ceea ce este relativ potrivit pentru schi.

În zonele Oltenica, Rânca şi Voineasa, precum şi în alte staţiuni din diferite regiuni ale ţării, există un strat consistent de zăpadă, în jur de 20-27 de centimetri. La fel se întâmplă şi în Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, unde stratul de zăpadă se apropie de 20 de centimetri. Totuşi, există şi staţiuni precum Vatra Dornei sau Moieciu, unde stratul de zăpadă este mai subţire, în jur de 11 centimetri.

În ciuda eforturilor autorităţilor, există şi pârtii de schi unde nu se poate practica acest sport în acest moment, din cauza lipsei unui strat suficient de zăpadă naturală. Astfel de situaţii sunt întâlnite la Căpuşu Mare, Cheile Butii, Ciucea, Garda de Sus, Sovata, Brebu Nou sau Valiug.

În concluzie, pentru a beneficia la maxim de experienţa schiului în România în această perioadă, este recomandabil să se consulte informaţiile actualizate cu privire la condiţiile meteo şi starea pârtiilor înainte de a pleca către destinaţii montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare