TRAGEDIE – Nouă mureșeni, morți în urma unui accident violent pe Drumul Naţional 4 din Ungaria

CARNAGIU. Nouă mureșeni, șapte bărbați și două femei, din Deaj și Agrișteu, au murit în urma unui accident violent ce a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, lângă Ceglédbercel (un sat în districtul Cegléd, județul Pesta).

 

Microbuzul în care se aflau cele nouă persoane se deplasa dinspre Italia (de unde victimele se întorceau de la muncă spre casă) spre România și s-a angajat cu viteză excesivă într-o depăşire, ciocnindu-se violent cu un camion încărcat cu nisip care se deplasa pe contrasens.

 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe al României a declanșat celula de criză, la fața locului fiind deplasată o echipă consulară. DN 4 a fost închis pe o lungime de 5 kilometri, pentru ca echipele de salvare să poată interveni.

 

În fază inițială, conform declarației Poliției Districtuale Pecs, numărul victimelor a fost comunicat eronat (șapte în loc de nouă), din cauza gradului de distrugere al microbuzului – acesta a fost atât de afectat de impact, încât echipele de descarcerare au tăiat spatele vehiculului pentru a putea scoate victimele, partea din față fiind complet compromisă, a informat 24.hu.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare