TRAGEDIE – Nouă mureșeni, morți în urma unui accident violent pe Drumul Naţional 4 din Ungaria

0
2770

CARNAGIU. Nouă mureșeni, șapte bărbați și două femei, din Deaj și Agrișteu, au murit în urma unui accident violent ce a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, lângă Ceglédbercel (un sat în districtul Cegléd, județul Pesta).

 

Microbuzul în care se aflau cele nouă persoane se deplasa dinspre Italia (de unde victimele se întorceau de la muncă spre casă) spre România și s-a angajat cu viteză excesivă într-o depăşire, ciocnindu-se violent cu un camion încărcat cu nisip care se deplasa pe contrasens.

 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe al României a declanșat celula de criză, la fața locului fiind deplasată o echipă consulară. DN 4 a fost închis pe o lungime de 5 kilometri, pentru ca echipele de salvare să poată interveni.

 

În fază inițială, conform declarației Poliției Districtuale Pecs, numărul victimelor a fost comunicat eronat (șapte în loc de nouă), din cauza gradului de distrugere al microbuzului – acesta a fost atât de afectat de impact, încât echipele de descarcerare au tăiat spatele vehiculului pentru a putea scoate victimele, partea din față fiind complet compromisă, a informat 24.hu.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ