Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, ar fi angajat Rothschild pentru a evalua interesul investitorilor

POTENȚIAL. Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, deținut de antreprenorul Ioan Popa, ar fi angajat banca de investiții Rothschild pentru a testa piața în ceea ce privește interesul potențialilor investitori pentru achiziția companiei, potrivit unor surse familiare cu aceste evoluții consultate de Ziarul Financiar. Compania a refuzat să comenteze.

Transavia este o afacere antreprenorială înființată în urmă cu trei decenii de Ioan Popa, care a transformat compania în liderul pieței avicole, cu afaceri de 953 mil. lei (circa 200 mil. euro) în 2021 la nivel de grup.

Demersul a început la finalul anului trecut, iar pe piaţă circulă între consultanţi şi potenţiali investitori dosarul de prezentare a companiei Transavia, au precizat sursele citate.

Acest demers nu înseamnă neapărat că se va ajunge la o tranzacţie de vânzare a Transavia.

Există mari diferenţe între evaluarea vizată de Ioan Popa având în vedere că Transavia este lider de piaţă, este o companie care are un profit operaţional de aproximativ 50 de milioane de euro şi evaluarea făcute de poteţiali investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare