Transcarpatic: confort și economie pe ruta Timișoara-București

EXPERIENȚĂ. În decembrie anul trecut, a fost introdus pe piață Transcarpatic, un competitor serios pentru trenurile CFR care operează pe ruta Timișoara-București. Transcarpatic oferă călătorilor o experiență de lux, punând la dispoziție vagoane de dormit dotate cu toalete și dușuri proprii. Fiecare cabină de lux dispune de două paturi, chiuvetă, duș și toaletă.

Comparativ cu trenurile CFR, Transcarpatic aduce o serie de avantaje pentru călători. Un bilet pentru o călătorie Timișoara-București într-o cabină de dormit cu lux costă 216 lei și include o cafea, o apă și un sandwich. Alternativ, un bilet pentru aceeași rută, într-o cabină cu două paturi, chiuvetă proprie, dar cu duș și toaletă la capătul holului, costă 196 de lei, oferind totodată o apă, o cafea și un sandwich. În comparație, un bilet CFR pentru aceeași rută, fără posibilitatea de a face duș și cu toaleta și chiuveta la capătul holului, costă 227 de lei.

Printre diferențele notabile se numără și scaunele din trenul privat (îmbrăcate în imitație de piele), care sunt reglabile și mai confortabile, precum și existența unei rețele Wi-Fi în vagoanele private. Cu toate acestea, funcționarea rețelei poate întâmpina unele probleme, iar există momente în care internetul nu este disponibil.

Un alt aspect distinctiv al Transcarpatic este posibilitatea de a achiziționa bilete direct din tren, fără costuri suplimentare, o opțiune care lipsește în cazul CFR. Mai mult, studenții, elevii și pensionarii beneficiază de aceleași reduceri ca în cazul trenurilor CFR. Informații detaliate despre curse, tarife și servicii pot fi găsite pe site-ul companiei care operează trenul privat: www.astratranscarpatic.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare