Éva Kerekes
Éva Kerekes

TRANSFER – Extrema stângă Éva Kerekes părăsește CSM Târgu Mureş și va juca în Liga Națională, la fosta campioană CS Minaur Baia Mare

Éva Kerekes

HANDBAL. Declarată cea mai bună junioară extremă stânga la ultima ediția a Campionatului Național, hadbalista Éva Kerekes, componentă a lotului de tineret a naţionalei României și care evoluează cu dublă legitimare la CSȘ Odorheiu Secuiesc şi CSM Târgu Mureş (echipă cu care a obţinut în 2019 titlul de campioană națională la junioare I) s-a transferat la CS Minaur Baia Mare și va juca în sezonul următor în prima divizie a țării, Liga Florilor.

 

În Baia Mare, Kerekes, care în aprilie 2019, la scurt timp după ce a împlinit 18 ani, a semnat un contract de reprezentare cu firma de impresariat sportiv Marchesini & Co Sport Agency, va fi antrenată de Costică Buceschi, antrenor secund și la lotul național de senioare.

 

Echipa băimăreană (campioană națională în 2014) a făcut șapte transferuri în această pauză competițională, conducerea clubului anunțându-și intenția de a construi “o echipă mai puternică decât cea din ultimul sezon și a acoperi posturile cu jucătoare cât mai competitive, cu care să obţinem o poziţionare mai bună în viitoarea stagiune”, a declarat Costică Buceschi, antrenor CS Minaur.

 

Kerekes, originară din județul Harghita, a fost inclusă în echipa ideală a turneului final al Campionatului Național de junioare 2019 (alături de colegele ei Monica Bărăbaş – centru și Flavia Munteanu – extremă dreapta), competiție câștigată de CSM Târgu Mureș.

 

În lotul de anul trecut, HC Minaur Baia Mare, echipă clasată pe locul 10 la finalul ediției 2018-2019, avea trei jucătoare pe postul de extremă stânga (Petruța Andreea Francesca Argyelean – 20 de ani, Oana Roxana Cîrstea – 30 de ani și Alexandra Mihaela Orsivschi – 24 de ani), dar cel mai probabil lotul va suferi remanieri și din acest punct de vedere.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare