Transferoviar Călători anunță noi curse rapide Ruse – Otopeni: călătorii eficiente și accesibile

DECIZIE. Începând din luna martie 2024, operatorul feroviar privat Transferoviar Călători (TFC) va lansa noi curse de tren pe ruta Ruse (Bulgaria) – Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni, trecând prin Giurgiu și Gara de Nord București. Această decizie vine în urma finalizării lucrărilor de modernizare a liniei Giurgiu-Comana-București Nord, conform informațiilor publicate marți pe portalul online bgtourism.bg și preluate de agenția de presă BTA.

Călătoria între Ruse și Gara de Nord București va dura aproximativ 50-60 de minute, în timp ce accesul de la orașul bulgăresc de pe malul Dunării la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni va fi posibil în aproximativ 80-100 de minute. Tariful pentru o călătorie va fi de 25 de lei (cinci euro).

Pentru această rută, Transferoviar Călători va utiliza trenuri de tip Alstom Coradia LINT 41, fabricate în Franța, având o viteză maximă de 160 km/h. Aceste trenuri au o capacitate de transport de 130 de pasageri, inclusiv 16 locuri la clasa întâi. Trenurile Alstom Coradia sunt deja în exploatare comercială, după ce au efectuat prima călătorie între Gara de Nord București și Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare