Transilvania Bike Trails Race 2023 – O aventură ciclistică unică în inima Transilvaniei

SPORT. Pasionații ciclismului și ai frumuseților Transilvaniei sunt invitați să participe la evenimentul mult așteptat – Transilvania Bike Trails Race 2023!
Între 9 și 15 august, veți avea ocazia să participați la o adevărată aventură ciclistică care vă va purta prin pitorescul peisaj al Transilvaniei și vă va introduce în cultura și istoria acestei regiuni încântătoare.

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este mult mai mult decât un simplu concurs MTB – este o experiență de explorare a satelor săsești și a rețelei lor de trasee de bicicletă, legând satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Acest eveniment își propune să promoveze frumusețea locurilor, istoria bogată, natura înconjurătoare, arhitectura și tradițiile locale.

Cu fiecare ediție, TBT Race a evoluat într-un festival captivant, combinând elemente culturale, artistice, muzicale și sportive. Acest festival aduce împreună comunități locale și participanți din toate colțurile țării, oferind ateliere, activități de agrement și chiar posibilitatea de a achiziționa produse tradiționale locale. Toate acestea au transformat TBT Race într-o experiență memorabilă pentru toți cei implicați.

Cu o tradiție care își are rădăcinile încă din 2014, când prima ediție oficială a avut loc în Viscri, TBT Race a evoluat constant. De-a lungul anilor, am asistat la adăugarea de noi distanțe și evenimente conexe, pentru a oferi o varietate mai mare de opțiuni pentru participanți și pentru a implica întreaga familie în această aventură ciclistică.

Anul acesta, TBT Race își va avea startul și finișul în pitorescul sat Saschiz, cunoscut pentru infrastructura sa dezvoltată și sprijinul pe care îl oferă evenimentului. Cu distanțe variate, de la 22 km pentru cei mai mici participanți și familiile lor, până la 77 km pentru cei pasionați de provocări, TBT Race oferă ocazia de a explora peisajul unic și de a experimenta cultura locală într-un mod activ și captivant.

Traseele au fost gândite cu grijă, începând din 2011, și trec prin zone speciale amenajate, dar și prin dealuri verzi, păduri fermecătoare, ulițe pitorești și curți de biserici fortificate. Fiecare traseu are o poveste de spus și dezvăluie aspecte din istoria și cultura zonei. Această experiență este o adevărată călătorie în timp, care combină trecutul săsesc cu peisajele uluitoare și activitățile pentru o viață sănătoasă și activă.

Mai mult decât un concurs ciclistic, Transilvania Bike Trails Race este o oportunitate de a conecta comunitățile, de a sprijini turismul verde și responsabil și de a oferi participanților o experiență inedită în mijlocul frumuseților Transilvaniei. Detaliile complete găsiți aici.

Vă așteptăm cu nerăbdare la un eveniment plin de adrenalină, frumusețe și descoperiri inedite în inima Transilvaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare