Transilvania, o destinație gastronomică în ascensiune, potrivit unui expert britanic

TURISM. Potrivit profesorului britanic și chef Paul Bloomfield, Transilvania deține un potențial imens în domeniul turismului gastronomic. Paul Bloomfield, unul dintre cei mai renumiți experți în gastronomie, a promovat rețete tradiționale ardelenești în meniurile unor restaurante de lux din Marea Britanie de-a lungul anilor. Acesta predă la Universitatea Oxford Brookes, o instituție de învățământ superior din Europa dedicată industriei ospitalității.

Profesorul Paul Bloomfield a descoperit Transilvania datorită prieteniei cu familia lui Ion Rațiu, un lider important al comunității românești din exil. Acesta crede că Transilvania se poate compara cu o grădină imensă plină de legume și fructe cu arome deosebite. De asemenea, Paul Bloomfield a început să colecteze și să reinterpreteze rețetele tradiționale ardelenești, inclusiv în meniurile unor restaurante de lux din Marea Britanie.

El susține că Transilvania ar trebui să se concentreze mai mult pe turismul gastronomic. Potrivit lui, această regiune a României ar putea atinge un nivel de dezvoltare turistică similar cu Toscana din Italia sau cu Antalya din Turcia. Propunerea lui Bloomfield pentru tipul de turism în Transilvania include gastronomia, vinurile locale, cidrul și berea artizanală, evenimente culturale, explorarea patrimoniului istoric și natura regiunii. Este unul dintre mulți promotori entuziaști ai Transilvaniei, care cred în potențialul său pentru dezvoltarea turismului în această direcție.

Paul Bloomfield face parte dintr-o comunitate selectă de promotori ai Transilvaniei, care include și alte personalități precum marchiza Tracy de Worcester sau profesorii Dennis Deletant și Elliot Sorel. Acești promotori se întâlnesc adesea la evenimente organizate în Turda sau Cluj de Pamela Roussos Rațiu, soția lui Indrei Rațiu, descendentul celebrei familii ardelenești care a oferit numeroase personalități angajate în lupta națională a românilor din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare