TRANSPORT PUBLIC – Operatorul transportului public din Târgu Mureș a primit în concesiune primele 20 de noi autobuze diesel

AUTOBUZE. Joi, 20 ianuarie 2022, Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș s-a întrunit în ședință de îndată pentru a aproba darea în concesiune a unui număr de 20 de autobuze noi către operatorul delegat al serviciului de transport public de călători, firma Transport Local SA.

 

Cele 20 de autobuze marca BMC au fost livrate de constructor la sfârșitul anului și fac parte dintr-un lot licitat de 41 de autobuze diesel, însă până acum s-a parcurs procedura de înmatriculare. Autobuzele sunt din categoria Euro 6, de 12 metri lungime, sunt echipate cu sisteme GPS şi de monitorizare video a spaţiului interior, au o capacitate de transport de 108 pasageri (27 de locuri pe scaune şi 81 în picioare) și oferă condiţii de transport adecvate pentru persoanele cu handicap locomotor.

 

Celelalte 21 de autobuze diesel de 12 metri vor fi livrate până la jumătatea acestui an, contractul având o valoare totală de peste 42 milioane de lei. Municipalitatea are contracte semnate și pentru 38 de autobuze hibrid şi 47 de autobuze electrice, acestea urmând să fie livrate în următorii 2 ani.

 

* Foto: @FB Soós Zoltán

 

Vali STOICA

 

 

1 comment
  1. Din pacate cumpararea autobuzelor este doar o cheltuiala in plus pentru oras intrucat in mare parte nu sunt utilizati rational.Majoritatea cetatenilor detin autoturisme personale cu care circula.Singura solutie pentru o buna utilizare a transportului public ar fi restrictiile:Impiedicarea stationarii autoturismelor personale pe trotuare prin plantari de copaci sau arbori si montarea stilpilor de protectie,desfiintarea locurilor de stationare de a lungul strazilor,inmatriculari doar cu dovada detinerii unui garaj sau spatiu personal.Pentru cei care nu locuiesc in oras deci nu platesc impozite si taxe aici sa se construiasca garaje supraetajate cu plata.Nu in ultimul rand implicarea ferma a politistilor pentru impiedicarea neregurilor privind parcarile.Doar asa se poate stopa numarul sutelor de mii de masini stationate zilnic pe domeniul public al orasului care distrug asfaltul,mobilierul stradal,polueaza aerul,aduc praf si gunoi.Chiar si asa ciculatia infernala care strabate in lung si lat orasul dinspre peninsula iberica spre Republica Moldova si viceversa ramine in lipsa drumului ocolitor al orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare