Transylvania Open WTA250

EVENIMENT. Turneul de tenis WTA250, revine la Cluj între 8-16 octombrie cu un tablou foarte colorat din care fac parte două campioane de Grand Slam: Barbora Krejcikova și Emma Raducanu și trei jucătoare valoroase din România: Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, iar lista continuă cu alte sportive valoroase din Top 100 WTA.
 
După o primă ediție de succes organizată în 2021, turneul din Cluj-Napoca a intrat în calendarul oficial al Women’s Tennis Association devenind o competiție cu tradiție. Meciurile se vor juca indoor în BT Arena, pe hard, și vor debuta cu două zile de calificări.
 
”Cluj-Napoca a fost anul trecut singurul oraș din Europa cu două turnee WTA: Winners Open și Transylvania Open. Amândouă au fost competiții care s-au bucurat de un real succes. Am primit multe aprecieri din partea oficialilor WTA și vom merge în continuare cu Transylvania Open. Este un turneu care cu siguranță va deveni o tradiție și care are toate șansele să crească. Anul acesta vom avea o nouă competiție puternică indoor, cu jucătoare de top și cu miză mare”, a relatat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.
 
Evenimentele din Ucraina au influențat locul de desfășurare a unor turnee, astfel calendarul pentru a doua parte a anului a fost decalată, dar totuși datele au fost stabilite de oficialii WTA și au fost făcute publice de curând.
 
Prima ediție Transylvania Open a adunat la Cluj campioane de top 100 mondial și două câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep și Emma Răducanu. Tot în BT Arena, s-a decis ultimul loc de la Turneul Campioanelor, câștigat de cea care a obținut trofeul Transylvania Open:Anett Kontaveit.
 
Anul acesta vor concura în cadrul Transylvania Open WTA250, 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu, pentru cele 280 de puncte WTA și premii de în valoare de 275.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare