TRANZACȚIE – Austriecii de la Leier cumpără producătorul de cărămizi Siceram din Sighișoara

0
675

PRELUAREA CONTROLULUI. Grupul austriac Leier, controlat de Michael Leier fondatorul și CEO-ul grupului, va cumpăra fabrica de cărămizi și țigle ceramice Siceram SA Sighișoara, companie fondată în anul 1907, care are o capacitate de producție lunară de 24.000 de tone de cărămizi și 1,4 milioane de bucăți de țigle. Austriecii au înregistrat miercuri, 30 octombrie, la Consiliul Concurenței, cererea de preluare a fabricii din Sighișoara, prin firma Leier Rom SRL, subsidiara din România a grupului.

 

Anul trecut, austriecii de la Leier au preluat, tot prin subsidiara din România, producătorul de cărămizi și blocuri ceramice Brikston Construction Solutions SA (fosta Ceramica Iași). În acest moment, holdingul austriac deține peste 40 de fabrici în șapte țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina).

 

Siceram, care a fost privatizată în anul 1995 și care are și un punct de lucru la Târgu Jiu (pe care au anunțat în primăvară că-l desființează), a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 86 de milioane de lei, raportând un profit net de aproape 9,7 milioane de lei. Activele firmei sunt deținute de mai mulți proprietari, cu un control majoritar al administratorului Damian Florian Sbârcea (prin acțiunile pe care le deține familia sa prin el, Rodica Georgeta Sbârcea și Stelian Sbârcea) – alți acționari sunt: Daniel și Marius Oltean, Marcel Pora, Nicolae Neag, Marius Mărărean, Adrian Homorozan și Virgil Toma.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ