TRANZACȚIE ECONOMICĂ – Una dintre principalele firme de mentenanță ale Azomureș, preluată de grupul francez SNEF

0
1026

DECIZIE. Firma Comoserv, una dintre principalele firme de mentenanță ale Azomureș, va fi preluată de grupul francez SNEF SA, companie care acţionează, în principal, în sectorul energetic, maritim, infrastructuri industriale și terțiare, sectorul nuclear și cel al telecomunicațiilor. Tranzacția a fost deja înregistrată spre analiza și aprobarea Consiliului Concurenței.

 

La finalul anului trecut, grupul francez a cumpărat furnizorul clujean de soluții informatice prin integrare de software, hardware și comunicații Net Brinel, o societate pe acțiuni a Grupului Brinel.

 

Comoserv prestează, în principal, servicii de inginerie mecanică industrială pentru Azomureș, mutându-și centrul de greutate al businessului din Onești (jud. Bacău) în Târgu Mureș. Firma este deținută în procente egale (50% – 50%) de Angela Colpos şi George Puşcaşu și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 29,10 milioane de lei și un profit net de peste 1,22 milioane de lei.

 

Anterior tranzacției (cel puțin a deciziei/acțiunilor majoritare) către grupul francez, în iulie 2019, Comoserv a trecut printr-un proces de divizare parțială prin desprinderea din patrimoniul firmei a activelor pe care le deținea în Onești, acestea fiind transferat unui sereleu specializat pe tranzacții imobiliare (Andu Imobiliare & Management), controlat de Angela Colpos (90%) și administrat de asociatul minoritar, Cătălin Iliuță Spiridon (10%).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ