Trei echipe de robotică de liceu reprezintă România la campionatul mondial din SUA

ROBOTICĂ. Etapa națională a BRD FIRST Tech Challenge 2023, cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România și Europa, s-a încheiat, iar echipele câștigătoare vor merge la Campionatul Mondial de la Houston, SUA. România este campioană en-titre, după performanța realizată anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a câștigat campionatul mondial.

Echipele cele mai performante în cadrul etapei naționale, care ne vor reprezenta țara la etapa mondială sunt:
⦁ Echipa Ro2D2 din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazul
⦁ Echipa TehnoZ din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
⦁ Echipa PEPPERS din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil
Elevii români însoțiți de mentori vor participa la Campionatul Mondial din Houston, SUA, între 19 și 22 aprilie și se vor întrece pentru titlul de campioni mondiali cu echipe din toate colțurile lumii.

Etapa națională a BRD FIRST Tech Challenge a demonstrat, încă o dată, că avem copii foarte talentați și muncitori – au participat 80 de echipe din 43 de orașe, elevi care au muncit sute de ore. Îi felicit atât pe ei, cât și pe mentorii, profesorii și părinții care le-au fost alături. Acest eveniment este un adevărat târg de știință, tehnologie, inginerie, completat de multă energie pozitivă. Eu am fost alături de ei la aceste Naționale și am plecat de la Sala Polivalentă în fiecare zi cu zâmbetul pe buze – a fost o energie incredibilă. S-au depășit recorduri mondiale la punctaje în weekend-ul care s-a încheiat. Mulțumim sponsorilor și partenerilor educaționali care au făcut posibilă activitatea în acest sezon și de asemenea, mulțumim voluntarilor care au venit de peste tot din România, din Israel și din SUA, pentru a fi alături de noi. Nu în ultimul rând, felicitări celor 3 echipe care s-au calificat pentru Campionatul Mondial din SUA – le urez succes!”, spune Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare