TREND inevitabil – transformări majore pe piața imobiliară din Europa care vor ajunge și în România

IMOBILIARE. Experții de la Bloomberg au analizat un fenomen din piața imobiliară din Europa care a suferit transformări majore în ultimii ani, un trend care se va menține și care este inevitabil să nu-l resimțim și în România.
 
Conform Bloomberg, se poate observa o cerere fabuloasă de proprietăți imobiliare pe teritoriul Uniunii Europene, în rândul americanilor. Migrarea lor este încurajată de inflația, criminalitate sporită și atentatele armate care sunt la ordinea zilei. Printre preferințele lor se află Italia, Portugalia, Spania, Grecia și Franța.
 
Comparativ cu perioada similară din anul trecut, conform Sotheby`s International Realty, numărul cererilor inițiate de americani care doresc să se mute în Grecia, de exemplu, a crescut cu 40% în perioada aprilie – iunie 2022.
 
În Italia, nu mai puțin de 12% din veniturile înregistrat de Sotheby`s din imobiliare au venit de la americani în primul trimestru din 2021, în creștere semnificativă față de 5% în 2020.
 
Tot acest trend ne indică creșterea cu 45% a numărului americanilor care trăiesc în Portugalia, iar în Spania acest procent a crescut cu 13%.
 
În ultimul timp, bătrânul continent este preferat și de angajați americani din IT, finanțe și alte industrii care încurajează telemunca, pe lângă americani înstăriți și pensionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare