Eduard Mihail Marinescu (1959 – 2020)

TRIST – A murit actorul Eduard Marinescu (61 de ani), de 35 de ani actor al Teatrului Național Târgu Mureș

O VIAȚĂ ÎNCHINATĂ TEATRULUI. A murit actorul Eduard Marinescu (61 de ani), unul dintre actorii generației de aur care s-a dedicat profesional în totalitate Teatrului Național din Târgu Mureș, unde a lucrat timp de 35 de ani, de la absolvirea facultății.

 

Eduard Mihail Marinescu s-a născut la Bucureşti, la 10 iunie 1959. Este absolvent al Universității de Arte din Târgu Mureș (promoția 1984, pe atunci instituția de învățământ se numea Institutul de Teatru „Szentgyörgyi István”) și s-a alăturat echipei Teatrului Național Târgu Mureș la 1 iulie 1985.

 

A jucat în peste 60 de spectacole, fiind Ionescu în O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, John Worthing în Bună seara Domnule Wilde de Oscar Wilde, Cebutkin în Trei surori de A. P. Cehov, Camille în Puricele în ureche de Georges Feydeau, Profesorul de dans din Burghezul gentilom de Moliere, Platan Stamatescu în …Escu de Tudor Mușatescu, Agamemnon în Satyricon de Gaius Petronius Arbiter, Pee Wee Binnings în Orfeu în infern de Tennessee Williams, Medvediev în Azilul de noapte de Maxim Gorki, Egeu în Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, Ipistatul în D’ale carnavalului de Ion Luca Caragiale, sau Criticul Ariman în Bulgakov 17 de Mihail Bulgakov.

 

Teatrul Național Târgu Mureș a anunțat că cei care doresc să-și prezinte un ultim omagiu o poate face la slujba de priveghi, marți, 15 decembrie, ora 16.30, și la slujba de înmormântare, miercuri, 16 decembrie, ora 12.00, la Capela Vili Funerar.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare