TRIST – A murit, la 58 de ani, părintele Ghelasie, starețul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara

DECES. A murit în această dimineață părintele Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara. Părintele arhimandrit Ghelasie avea 58 de ani și era infectat cu COVID-19. A fost unul dintre ucenicii lui Arsenie Boca.

 

Părintele Ghelasie Țepeș, împreună cu alţi patru călugări (ieromonahul Emanuel, rasoforul Ioil, rasoforul Irineu şi fratele Simion), a pus bazele mănăstirii din Sighișoara în anul 1998, când a început ridicarea chiliilor, finalizând mănăstirea în anul 2005, când a fost hirotesit arhimandrit și a primit Crucea Patriarhală (cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română).

 

msnews

68 comments
 1. Dumnezeu sa-l ierte! Sigur de acolo din ceruri ne ba ajuta in continuare cum a spus si parintele Arsenie Boca: de acolo unde ma duc va voi ajuta mai mult!
  Doamne ajuta!

 2. Da eu vad ca nuie corect ceva e ceva dadesupt e coplicata treaba de cind la pindit, adezvaluit numai o patrime, si daca dezvaluia, maimult ce sa facea oameni cu burti/si lupii inbracat cu pile de oie , si nu miroasa binele pestili se , pute de la cap la coada Aici este o mare coplicare ,Cea ce vad nu este bine, Dari Bunul Dumnezeu e mare, mari si desagi plin cu bani, stati ca, nu sa sfrsit, aici, Dari se va razbuna, Bunul Dumnezeu, Si Maicuta Domnului, si fiul sau Iisus Hristos. Se vor anuta cit de,repede ce se va intimpla, si cit de repede ( aici e o mare complicare????)la prima familie, pina la ultima familie. Pe Parintele la bagat, cume la banda te baga pe use ,viu si dupaia pa alta ,use te scote mort, pentu ca are mare necaz, Dari se va face cit de repede, lumina, Dumnezeu dal hodicneasca în pace si Lumina multa.

 3. Ce nu prea se-nțelege e c-atunci când pleacă la Ceruri un părinte îmbunătățit (sau o maică) e un câștig, nu o pierdere. Pe termen imediat e pierdere (sau pare așa), pe termen lung e un rugător pentru noi, numai și noi să ne rugăm la ei.

 4. Bunul Dumnezeu isi ia la Cer oamenii Lui…problema este a noastră! Sa ne rugam sa nu ne ia Părinții care ne deschid mintea…o sa rămânem ca niste găini fcafarap….Doamne, Ai mila de noi!

 5. Curios că în ultima perioadă sfarșesc pe paturile spitalelor numai preoți, în mod preponderent stareții de manăstiri. Medicii, asistentele infectate se vindecă în mod miraculos!

  1. Aveti dreptate ,acum CE au cu preotii ,mor cit Mai multi .Probabil la CE se gindesc ei care ne conduc ,daca mor preotii pica si credinta .Vai de capul la cei care Lau miniat PE Dumnezeu .

 6. Parintele ce nu credea în COVID și chema oamenii „la potir și linguriță”, a murit de Coronavirus. :))))))
  Haideti oilor mergeti toti in numar cat mai mare la lingurita. Insa va rog sa va faceti carantina tot in bisrica unde va pazeste doamne doamne :))

  1. Esti Ratacit in aceasta Lume dar si Obraznic peste masura sa nu te crezi m-ai bun ca alti “Priceputule” Esti VARZAAAA Mania lui Dumnezeu O sa te ajunga foarte repede…… Si alinare nu vei gasi…… Se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: “Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea”.
   Căci inima acestui popor s-a învârtoşat şi cu urechile aude greu şi ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă, şi Eu să-i tămăduiesc pe ei.

 7. Dumnezeul Sfintilor sa-l odihneasca in Imparatia Sa!

  O rugaminte: UNDE pot gasi poezia Parintelui Ghelasie “LA MOARTEA MEA”? Va rog staruitor ajutati-ma! Multumesc din toata inima!

  1. Doamne ajuta!
   Parintele Ghelasie a fost ingropat- 18 noiembrie 2020- ORTODOXIA TV ; Constanta- Poezia Parintelui Ghelasie- La moartea mea-
   Domnul sa-i odihneasca sufletul!

 8. multe comentarii idioate pentru prosti precum ca a fost omorat, cine sa-l omoare, in tara asta poti vorbi orice de aceea avem democratie, dar una e sa vorbesti de multe ori fara rost si in necunostinta de cauza si alta e sa respecti masurile de distantare si anticovid19 pe care unii viteji si profani le ignora din lipsa de informare si tembelism, din pacate si multi preoti si chiar episcopi cum e cel de la constanta care spune lucruri trasnite expunand credinciosii la transmiterea covid19, impotriva acestor indivizi ar trebui luate masuri de sanctionare drastica si interzicerea profesarii daca nu respecta masurile impotriva raspandirii covid19.

  1. Matilda draga , oare la ce sfinți părinți ai învățat că trebuie să , ” binecuvintezi” pe cineva , cu asemenea apelative ” prosti , idioți și tembeli ” vreau sa citesc și eu , oare nu ți-e frica de nimic , de nimeni , de Dumnezeu , după tine ar mai trebui construite închisori , ai grija mare cu ceea ce dorești altora !

  2. Esti Ratacita in aceasta Lume dar si Obraznica peste masura sa nu te crezi m-ai buna ca alti Esti VARZAAAA Mania lui Dumnezeu O sa te ajunga foarte repede…… Si alinare nu vei gasi…… Se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: “Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea”.
   Căci inima acestui popor s-a învârtoşat şi cu urechile aude greu şi ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă, şi Eu să-i tămăduiesc pe ei.

 9. Fratiloooooorrrrr . . . . pe glob sunt 4300 de religii . . . . in tara la noi sunt 18 . . . . religiile tin oamenii legati la ochi , in intunecimea vremurilor innapoiate . Nu vedeti cati popi mor tocmai de covid ? tocmai ei care mereu se roaga mereu si NU-I aude nici DUMNEZEU CREATORUL ? NU DUMNEZEU DADATORUL SI IERTATORUL . Palavragea mult si prost sa traim in aceste vremuri moderne . . . luminate , ca in epoca de piatra .

  1. Vasile, dragule, frăția ta știe de ce au murit acești preoți , și știi , și dacă Dumnezeu I-a auzit sau nu , și de ce i-au luat cînd i-am luat pe fiecare , ie greu să lovești cu piciorul în țepușe , . Nu cred că-i ortodox sa ne facem judecătorii altora , și mai ales al celor morți , nu-i bine de loc , Să ne ierte Domnul !

  2. Sa vezi tu ce o sa te loveasca pe tine, cand afirimi asemenea ineptii!
   Esti dus rau! Nu-ti doresc asa ceva, ma rog sa te trezeasca Dumnezeu si sa te scoata din pierzanie, pe tine si pe oricine din familia ta!

 10. <3,adevarat l-au otravit si pe el si pe parintele Nicodim de la Lainici si au mai fost cativa inclusiv inaltpreasfantul Pimen… Ne omoara preltii ca sa ne omoare credinta!!!!!Vor pierii si va iesi la iveala!!!Dreptatea e a Domnului

 11. Flori,
  Doamne ce imi pare de rau dupa Duhofnicul Gelasie am ascultat mult si mam simtit foarte bine la tot cea ce spunea human lucruri frumoase si adevarate.
  Öl o sa fie cu siguranta alaturi de toti Sfinti.Doamne milueste!

 12. Dumnezeu să-l odihnească în pace. A fost un mare luptător pentru ortodoxie şi pentru dreptate. Cuvintele părintelui arhimandrit Ghelasie ne ungeau la suflet. Drum lin către stele iubit trimis al lui Hristos.

  1. Nu l-au mai putut suporta. Grăia prea multe. Ii deranja. Era un ghimpe. Dumnezeu sa ii aseze acolo unde le este locul. Cât despre părintele nostru drag, Dumnezeu sa-l odihnească și să il așeze alături de parintele Arsenie Boca să se roage pentru noi păcătoșii că nu știm ce facem! Să ne de-a putere de îndreptare și să ne ferească de iad si de ceea ce va urma. Doamne ajută!

  2. Ce prostuța ești cine susții tu ca l-a omorat? el a murit din păcate, pentru ca nu a respectat masurile anticovid 19, din păcate mulți preoți îndeamnă sa nu se respecte masurile de distanțare și prevenirea infectării cu covid, pe care ei zic ca nu e periculos, pentru tineri nu e periculos dar pentru cei cu cmorbiditati covid19 devine fatal, asta nu vor sa înțeleagă mulți încăpățânați și creduli.

 13. Dumnezeu sa il odihneasca ! S-a dus prea repede si in mod sigur nu de covid ..A fost ucenicul Parintelui Arsenie Boca si si-a dat viata la fel ca dansul, ca un martir! Parinte , roaga-te Lui Dumbezeu pentru noi ! Amin !

 14. Parintele a savarsit calatoria pe acest pamant.Noi inca suntem pe cale.Daca il iubim cu adevarat sa implinim in viata noastra cuvintele lui!Dumnezeu sa ne ajute pentru rugaciunile iubitului nostru frate,Arhim. Ghelasie!

 15. Dacă știți spuneți…nu e corect să fie ascunsă o nelegiuire. Deranja spunînd adevărul., unde a fost bătut în mănăstire, călugării unde erau, de ce nu spun ..?

 16. Iarta i Doamne si pe Ei si pe noi ca nu ne dam seama ce am pirdut.Pomenirea Lui din neam in neam.Cum nu l au putut ajuta doctorii cei care veneau la Parinte si pt care se ruga cu toata staruinta?Odihneste l Doamne de a dreapta ta!

 17. Fie ca Bunul Dumnezeu sa l odihneasca in pace in marea lui imparatie din ceruri.Mare durere pe credinciosi si pe cei care l au cunoscut indeaproape pe parintele Ghelasie.A fost un mare iubitor de oameni si un infocat om al Domnului nostru Isus Hristos,un om cu o bunatate fara margini.Dureroasa veste si o tragedie in acelasi timp.Poate ca asa a fost vrerea lui Dumnezeu,ca sa il alature lui Arsenie Boca,impreuna fiind acolo in cer,sa aiva grija de credinciosul POPOR ROMAN ,un popor crestin si mereu aflat in suferinta.Sa i fie odihna lina si sufletul sa i se odihneasca in pacea divina.Bunul Dumnezeu cel iubitor de oameni sa l ierte.

 18. Parintele a murit barberit de doctori ceea ce e o blasfemie ! Nu zau nu putea fi intubat sant medicamente care largesc esofagul,ps Pimen nu a fost barberit ! Nu avea covid presa si autaritatile spuneti minciuni de ce are mainile pline de vanatai deci a fost batut ! Eu martir a vorbit impotriva masonilor a codoficarii umanitatii asta inseamna Covid 19 ! Virusul e Coronavirus, Trump a spus ca din 1000 de infectati 850 se vindeca singuri! Pfizzer a inceput sa produca antidotul fara autorizarea OMS, asadar vaccinul contine nanoboti si molecule Arn nu Adn ! Revenind la parintele sant curios daca autoritatile sau televiziunile vorbesc ceva ! Daca nu vom

 19. Parintele a murit barberit de doctori ceea ce e o blasfemie ! Nu zau nu putea fi intubat sant medicamente care largesc esofagul,ps Pimen nu a fost barberit ! Nu avea covid presa si autaritatile spuneti minciuni de ce are mainile pline de vanatai deci a fost batut ! Eu martir a vorbit impotriva masonilor a codoficarii umanitatii asta inseamna Covid 19 ! Virusul e Coronavirus, Trump a spus ca din 1000 de infectati 850 se vindeca singuri! Pfizzer a inceput sa produca antidotul fara autorizarea OMS, asadar vaccinul contine nanoboti si molecule Arn nu Adn ! Revenind la parintele sant curios daca autoritatile sau televiziunile vorbesc ceva ! Daca nu vom vorbi noi !

 20. De ce nu scrieti adevarul?! Bagati spaima in oameni. Parintele a fost infectat, dar ultimul test a fost negativ. Cauza mortii e alta. verificati!

  1. Of,Este Adevarat ?!?L-au batut,l-au batjocorit,i-au taiat barba?!?Cum au putut sa faca aceste fapte!Nu a fost nimeni sa-l ajute?!Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca cu Dreptii si Sfintii in Imparatia Sa Odihna Vesnica din neam in neam,din veac in veac!

 21. PARINTE VEI RAMANE VESNIC IN INIMILE SI SUFLETELE NOASTRE! ATI PRIMIT CUNUNA SFINTILOR IN CER RUGATI-VA PENTRU POPORUL ROMAN CARE MULT L-ATI IUBIT !

 22. Dumnezeu să-l odihnească in împărăția sa. Cununa cea nevestejita pune-o Doamne pe capul lui.a fost un stâlp al ortodoxiei, îmi voi aminti toată viața de predicile frumoase care le spunea. Fă-i Doamne veșnica pomenire.

  1. Nu pot sa cred asa ceva!V am iubit mult parinte si urmaream cu atentie predicile sfintiei voastre!A murit un glas si un mare stalp al ortodoxiei!Sincer va spun ca mi as fi dat viata cu mare drag daca as fi putut face asta ,numai sa traiasca parintele Ghelasie.El avea multe de spus si multe cuvinte de folos.Parintele avea putere mare in cuvant si multe suflete o fi salvat de la pieire,dar eu ce pot face? De aceea spun ca mi as fi dat viata ,numai sa fi trait parintele ca multe suflete ratacite ar fi indreptat daca mai traia.Drum lin la cer drag parinte!Nu va vom uita niciodata!

 23. Doamne ajuta!

  Domnul a randuit ca Parintele Ghelasie sa paraseasca aceasta lume inselatoare si vremelnica. Un Parinte calugar imbunatatit duhovniceste; un vrednic si adevarat ostas al Domnului care cu mult curaj si barbatie duhovniceasca l- a marturisit pe Domnul. Sa-i urmam exemplul caci fara Dumnezeu nu putem face nimic. Pocainta adevarata, cu lacrimi fierbinti, catre Domnul pentru salvarea neamului si a credintei.
  Bunul Dumnezeu sa odihneasca sufletul Parintelui Ghelasie cu dreptii! Amin!

 24. De ce Doamne,rămăne o întrebare retorică. Voința Lui s.a împllinit,și pe noi ne.a mai pedepsit odata pt.păcatele noastre,prin moartea Părintelui Ghelasie !!! Rar am vazut un apărător atat de aprig, al credinței în Hristos ! Dumnezeu sa.l odihnească în pace !

 25. Din aceasta dimineata poporul roman este mult mai sarac , prin plecarea la Dumnezeu a mult iubitului preot GHELASIE TEPES ,un mare aparator al credintei noastre stramosesti ! Dumnezeu s-a grabit sa-l aiba in ceruri ,dar cu siguranta ca de aici ne va ajuta mult mai mult impreuna cu ceilalti sfinti ! Amin !

 26. Drum lin la cele sfinte parinte Ghelasie …sa te rogi pentru noi acolo sus.Dumnezeu va pedepsi pe cei ce ti-au facut acest rau …fiindca spuneai adevaruri incomode la slujba.Dumnezeu fie cu sfintia voastra.Amin

 27. L-am vizitat cu un grup de pelerini anul trecut. Atâtea povestiri despre pr. Arsenie Boca, atâtea învățături și îndemnuri la o viata creștină simpla, plăcută lui Dumnezeu! Nu-mi vine sa cred ca acest minunat luptător, ostaș al lui Hristos a plecat din lumea aceasta. Veșnica lui pomenire din neam în neam!

 28. Dumnezeu sa l ierte și sa l odihneasca la cele veșnice ! Chiar nu mi vine sa cred cum S a întâmplat o așa mare tragedie ! Un luptător al credinței noastre ortodoxe strămoșești , un preot cu mare har , un învățător de cele sfinte , ale cărui predici abia asteptam sa le ascultam , va rămâne veșnic in amintirea noastră ! Dumnezeu sa l odihneasca ! O mare pierdere pentru ortodoxia noastră ! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare