TRIST – A murit pictorul mureșean Kedei Zoltán

0
432

DECES. A murit pictorul mureșean Kedei Zoltán (91 de ani). S-a născut la 29 noiembrie 1929, în satul Roua (comuna Fântânele) și a fost admis la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (1950), însă nu a putut să-și finalizeze cursurile universitare, din cauza condițiilor sale modeste (“Nu m-am putu întreține”, spunea el, în urmă cu mai bine de 10 ani).

 

Și-a continuat perfecționarea în pictură la Școala Populară de Artă din Târgu Mureș, la clasa profesorului Gheorghe Olariu. Era membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (din 1998). Timp de aproape 70 de ani, Kedei Zoltán a fost o prezență activă în viața artistică din Târgu Mureș.

 

De-a lungul carierei sale, Kedei a avut mai multe expoziţii personale în România (Târgu Mureș, Ernei, Miercurea Nirajului, Târnăveni, Sovata, Luduș, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc), Ungaria (Budapesta, Debrecen, Hatvan, Szolnok) SUA (New York), Canada (Calgary), precum și numeroase expoziții de grup.

 

* Foto: Horváth László

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ