Trupa Vunk, spectacol memorabil la Târgu Mureș

EVENIMENT. Cu ocazia lansării celui de-al zecelea album, intitulat „De luni până duminică”, trupa bine-cunoscută Vunk a oferit un concert epocal pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș în seara zilei de 19 februarie, captivând publicul mureșean pasionat de genul muzical pop-rock alternativ.

Trupa Vunk a luat naștere în Cluj-Napoca în 1998, fondată de Alex Belciu și Cornel Ilie. Inițial cunoscută sub numele de Vank, trupa a evoluat ulterior către denumirea Vunk. Ei s-au remarcat prin versuri originale și amestecul lor distinctiv de pop-rock alternativ cu influențe electronice. Albumul lor de debut, „Panorama”, a fost lansat în 2002, marcând debutul lor în industria muzicală românească. De atunci, au continuat să lanseze mai multe albume de succes și să susțină numeroase concerte în țară și peste hotare. Vunk s-a impus ca una dintre cele mai iubite și respectate trupe din România, cu hituri precum „1000”, „Pleacă”, „Artificii pe tavan”, „Așa, și?” și multe altele. Membrii trupei s-au implicat și în proiecte individuale, iar muzica lor a rămas extrem de populară în rândul fanilor muzicii românești.

Talente locale au deschis concertul, fiindu-le o ocazie de a străluci în lumina reflectoarelor. The Pipers, o trupă compusă din tineri artiști mureșeni, și-au încântat audiența cu energia și pasiunea lor pentru muzică. Cu solista Alexandra Bucur, chitaristul Andrei Piper, pianistul Mihai Bucur, toboșarul Vlad Piper și chitaristul Andrei Ogleja, au creat o atmosferă de petrecere, primind la rândul lor aplauze și fluierături entuziaste din partea participanților, care au recunoscut rapid talentul și valoarea lor muzicală. „Ne hrănim cu muzică de când ne știm și vrem să împărtășim cu voi dragostea noastră. Suntem tineri, entuziaști și plini de energie și ne simțim cel mai bine pe scenă”, au transmis tinerii artiști.

După prestația plină de energie a trupei The Pipers, a urmat momentul mult așteptat de către publicul mureșean – concertul trupei Vunk. Trupa, alcătuită din Cornel Ilie ca solist, Nicu Sârghea la tobe și Daniel Ionuț Onel la chitară bass, a oferit un adevărat spectacol de lumină și muzică, creând o atmosferă festivă ce a stârnit râsete, aplauze și bună dispoziție. Mureșenii s-au ridicat în picioare și au dansat în timp ce ascultau melodiile preferate semnate de Vunk, inclusiv „Pleacă”, „Așa, și?!”, „Artificii pe tavan”, „Numai la doi”, dar și piese din noul album. Solistul trupei a descris albumul lor nou spunând: „Acest album se întâmplă într-un bloc cu opt etaje, fiecare cu trei apartamente, iar fiecare apartament este un cântec. Așadar, plecăm de la întrebarea – câți oameni pot locui într-un cântec? Asta ne-am imaginat și asta încercăm să aflăm pe întreaga perioadă a turneului, cel puțin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare