Memorialul Ivan Patzaichin din Tulcea va fi gata în acest an

MEMORIAL. Ieri, 6 februarie 2023, în ședința Consiliului Local Tulcea, s-a aprobat parteneriatul între Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru construirea ansamblului memorial pentru Ivan Patzaichin, pe faleza ce îi poartă numele. Bazat pe proiectul Asociației, Memorialul va fi finalizat în cursul acestui an, urmând a fi inaugurat la Festivalul Ivan Patzaichin de la începutul lunii septembrie.

În această toamnă Tulcea se va îmbogăți cu un nou reper urbanistic, un loc în care ne vom putea întâlni pentru a ne aminti de marele nostru Ivan, cel care și-a pus, cu generozitate, la dispoziția tulcenilor reputația, timpul, energia și talentul de a face lucrurile să se miște. Faleza ne va oferi un spațiu unic, aproape de apă și de inimile noastre, în care să ținem vie povestea vieții lui, dar și să contemplăm frumusețea orașului și să ne mândrim cu lucrări de artă ale unor artiști români de mare valoare” a completat Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea.

Le mulțumesc prietenilor tatălui meu, artiștii și reprezentanții autorităților, care și-au dat mâna fără să ezite în realizarea Memorialului și colaborează cu entuziasm și multă rigoare. Dragostea tatălui meu pentru Tulcea, pentru Deltă și pentru natură este aproape palpabilă în proiectul conceput de cei cinci artiști și curatoriat de Teodor Frolu. La toamnă sper să ne revedem pe faleză și tulcenii să aprecieze lucrarea, care este mai mult decât un spațiu de reculegere – este un detaliu al viitorului acestui oraș”, a completat Ivona Potzaichin-Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare