Turismul exclusivist pentru adulți în România – Relaxare și liniște la malul Mării Negre

TURISM. Un concept extrem de popular în Vestul Europei a început să prindă din ce în ce mai mult teren și în România. Unitățile de cazare destinate exclusiv turiștilor peste 18 ani devin din ce în ce mai populare la malul Mării Negre. În stațiunile aglomerate, cum ar fi Vama Veche sau Costinești, turiștii au oportunitatea de a se bucura de liniște și relaxare absolută în hoteluri sau glampinguri exclusiv pentru adulți. Aceste locuri devin atât de căutate încât oamenii fac rezervări încă din timpul iernii pentru a se asigura că vor avea un loc în timpul sezonului estival.

Atmosfera de vacanță nu înseamnă neapărat agitație și gălăgie. Ea poate însemna și relaxare într-o liniște deplină. Un astfel de loc se regăsește în Costinești, una dintre cele mai populare stațiuni în acest sezon. Într-un glamping exclusivist dedicat doar adulților, oaspeții găsesc relaxarea mult dorită. “Am ales acest concept pentru că am mai venit și anul trecut. E ok, e liniște, ai și această verdeață aici, e foarte frumos”, a declarat Mugurel, un tânăr din Dâmbovița. “Nu ai nicio treabă, nu te deranjează nimeni, nu sunt copii, deci niciun țipăt. Te liniștești complet, într-un fel”, spune Cătălina, iubita lui Mugurel.

“Adults only” înseamnă o locație exclusivă pentru adulți, unde predomină liniștea și relaxarea. Este un concept cu o notă de lux”, afirmă Sunay Abliz, proprietarul glampingului. În plin sezon, cazarea în unul dintre cele 12 corturi costă 500 de lei pe noapte, iar turiștii se bucură de un confort asemănător celui din hoteluri. “Mi-a plăcut foarte mult conceptul de a sta sub un cer de stele. Mi-a plăcut liniștea de aici. Și pur și simplu această viață fără copii, fără griji și plină de relaxare”, spune un turist din Craiova.

Și în Vama Veche au apărut hoteluri destinate exclusiv adulților. Construite în stil mediteranean, de un alb imaculat, vilele îți sugerează insulele grecești. Cei care aleg să vină aici se bucură de distracția boemă a Vămii, dar și de liniștea specifică locației. “Vama Veche am ales-o pentru că este una dintre stațiunile noastre de suflet din tinerețe, iar acest concept este ales tocmai pentru liniște”, spune Pompilia Petre, o turistă din București. “În acest moment, toată vila este ocupată în totalitate. Rezervările încep din luna ianuarie, iar pe parcursul sezonului pot fi făcute doar în limita locurilor disponibile”, declară Soner Zecheria, administratorul hotelului.

În timpul săptămânii, cazarea în hotelul destinat exclusiv adulților costă 590 de lei pe noapte pentru două persoane, micul dejun fiind inclus. În weekend, tariful crește cu 100 de lei. Pe litoralul românesc, astfel de unități de cazare pot fi găsite și în Mamaia și Eforie Sud. Oamenii aleg să experimenteze aceste locații exclusiviste pentru a se relaxa și a se bucura de o vacanță plină de liniște, departe de agitația cotidiană și de prezența copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare