Întreaga țară intră de vineri sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă

METEO. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de cod galben și portocaliu pentru caniculă și disconfort termic. În sudul Olteniei și Munteniei, temperaturile maxime vor ajunge la 39…41 de grade Celsius.

Valul de căldură se va extinde în toată țara, afectând zonele de câmpie și podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa între 17 și 20 de grade Celsius.

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi în vigoare vineri în București și în alte 11 județe din țară.

În conformitate cu ANM, canicula se va intensifica în Crișana și Banat, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade Celsius, precum și în sudul Olteniei și Munteniei, unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade Celsius. Sâmbătă, disconfortul termic va rămâne ridicat în toate zonele de câmpie și va continua canicula local în regiunile sudice.

În București, canicula și disconfortul termic accentuat vor domina, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în jur de 36…37 de grade Celsius joi, 3 august, și în jurul valorii de 39 de grade Celsius vineri, 4 august. Temperaturile minime se vor situa între 19…22 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va fi slab și moderat.

În Târgu Mureș și în zonele adiacente, canicula va fi resimțită în cea mai mare parte. Cerul va fi variabil, predominant senin. Se vor înregistra izolat averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice, în special la munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 40 de grade Celsius. În arii relativ extinse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare