Turneul “Tenis pentru Cauze Nobile, Ediția a 4-a,” organizat de Asociația The Social Incubator în parteneriat cu Eurosport

TENIS. Asociația The Social Incubator, în colaborare cu Eurosport România și Warner Bros. Discovery, organizează ediția a IV-a a turneului caritabil “Tenis pentru Fapte Bune” în perioada 22 – 24 septembrie.

În România, doar unul din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului reușește să se angajeze legal, iar țara noastră ocupă, din păcate, un loc fruntaș în Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului de persoane. Scopul acestui turneu este să strângă fonduri pentru a genera 6000 de fapte bune, fiecare dintre ele având rolul de a oferi suport tinerilor care se află în tranziția din sistemul de protecție a copilului către viața pe cont propriu. Acțiunile concrete vizează sprijinirea lor pentru continuarea studiilor, consiliere psihologică și vocațională, precum și asigurarea de resurse necesare pentru integrarea în societate și pe piața muncii.

Turneul “Tenis pentru Fapte Bune” se va desfășura la Pescariu Sports&Spa. La această ediție sunt așteptați să se înscrie 106 jucători amatori de tenis, care, pe lângă practicarea sportului preferat, își doresc să facă și o faptă bună, contribuind la o cauză cu impact social major.

Participanții pot concura la meciuri de simplu (feminin și masculin) și dublu. Taxa de participare reprezintă contribuția fiecărui participant la viitorul și educația tinerilor din medii vulnerabile. Înscrierile se pot face până pe 14 septembrie aici: https://sportforgood.ro/inscrie-te-la-turneu/.

Edina Constantinescu, Senior Director Marketing EMEA & International, Social Good la Warner Bros Discovery, a declarat: “Ar trebui să facem în fiecare zi cel puțin 30 de minute de mișcare. Iar la Tenis pentru Fapte Bune, pe lângă practicarea unui sport la nivel amator sau profesionist, contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru tinerii care au nevoie de ajutorul nostru. E un mix care face bine și pentru cei care participă la acest eveniment, dar și pentru cei care beneficiază de el.”

Ambasadori de renume susțin turneul, inclusiv sportivi de performanță, artiști cunoscuți și personalități media, cum ar fi Gabriela Ruse, Raluca Olaru, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Horia Tecău, Virgil Stănescu, Ana Maria Brânză, Cornel Ilie, Sore Mihalache, Marius Manole, Cătălin Bordea, Eli Vorbește (Neicuț), Aluziva, Cristian China Birta, Cristian Mîndru, Dragoș Suciu, Cosmin Cernat și Constantin Rudnițchi.

Pe 23 septembrie, de la ora 10:00, spectatorii se vor bucura de un meci demonstrativ în care personalități cunoscute vor intra pe teren pentru a juca pentru schimbare. În cadrul acestui meci, vor participa jucătoarea profesionistă de tenis Raluca Olaru și artiștii Sore Mihalache, Anghel Damian și Cornel Ilie.

Sore Mihalache, ambasador de fapte bune și jucător pentru schimbare în meciul demonstrativ, a declarat: “Sunt fericită să văd cum un vis timid în ceea ce privește tenisul se transformă treptat într-o zonă personală de confort. Mi-am demonstrat că nu e niciodată târziu să începi să înveți ceva nou, să îți autodepășești limitele permanent și mă bucur să mă alătur unei cauze în care cred: adaptarea este un efort ce trebuie susținut permanent, indiferent de mediul din care provenim și indiferent încotro trebuie să mergem.

Pasionații de tenis care iau în considerare participarea la turneu au oportunitatea de a împărtăși emoția jocului cu personalități din lumea sportului precum Virgil Stănescu, Dragoș Suciu sau Cristian Mîndru, care, pe lângă rolul de ambasadori, se vor alătura competiției ca jucători pentru schimbare.

Mihaela Bolohan, Director Operațiuni, Asociația The Social Incubator, a menționat: “Ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, putem avea un impact pozitiv asupra tinerilor care provin din medii vulnerabile și care au nevoie de susținerea noastră pentru a-și clădi un viitor stabil. ‘Tenis pentru Fapte Bune’ devine, de la ediție la ediție, o comunitate din ce în ce mai puternică pentru sprijinirea acestor tineri, facilitându-le accesul la educație și reducând inegalitatea de șanse.”

Accesul spectatorilor la eveniment este gratuit, pe baza înscrierii pe site-ul turneului. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe https://sportforgood.ro/tenis-pentru-fapte-bune/.

Misiunea Asociației The Social Incubator este de a oferi tinerilor care părăsesc sistemul de plasament instrumentele și pregătirea de care au nevoie pentru a face față provocărilor întâlnite în tranziția către viața de adult.

Înscrierea în cadrul turneului “Tenis pentru Fapte Bune” poate schimba realitatea pentru mulți tineri aflați în situații de risc, oferindu-le o șansă în plus pentru a se integra și adapta în societatea actuală.

Turneul “Tenis pentru Fapte Bune” face parte din seria de evenimente Sport for Good, organizate în scopuri caritabile de Asociația The Social Incubator, în colaborare cu Eurosport și Warner Bros. Discovery, cu sprijinul Decathlon România și Coca-Cola HBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare