UJICĂ STRIKES AGAIN – Noul dumnezeu al parcărilor din Târgu Mureș, ex-polițistul Ujică, revine cu o precizare: în 2019, dă orașului o redevență de… 0 lei

RAPORTUL EXPLICATIV. Șeful Piețelor și (de acum și) al Parcărilor din municipiul Târgu Mureș, fostul polițist Valer Ujică, revine cu un nou raport explicativ (formularea oficială este „Act Adițional nr. 4 la Contractul de concesiune nr. 198/01.07.2011, încheiat între Municipiul Târgu Mureș și SC Administrator Imobile și Piețe SRL”) și precizează că, de fapt, a fost înțeles greșit în primul raport (altă adițională): nu se angajează să livreze municipalității în acest an o redevență de aproximativ 20.000 de lei, ci de exact… 0 lei.

 

Adică, Ujică își menține calculul că în cele cinci luni de final de an (perioada 1 august – 31 decembrie 2019) va obține venituri de de 998.844 de lei și un profit brut de 321.945 lei, dar din profit mai plătește taxe și “reabilitează parțial” parcarea din spatele Teatrului Național, în consecință “pentru perioada august-decembrie 2019, nu se va plăti nicio redevență” (subliniere: mi-am permis să corectez greșelile gramaticale din textele citate din raportul semnat de “administrator Ujică Valer”).

 

Nimic, da? Nada, nothnig, rien, niente, nichts, ništa, nihil, näischt, kahore… Nimic-nimicuța, să nu existe discuții ulterioare! Praful de pe tobă. Sper că acum e clar pentru toată lumea.

 

Omul nu zice că nu face, că doar are venituri medii de 8.300 de lei în mână pe lună pentru că robotește atât la Curtea lui Florea, în slujba târgumureșenilor. Face, dar deși gestionează o afacere care produce în cinci luni 2 milioane de lei zice că o să producă aproape 1 milion de lei (adică jumătate) și de dat… nu dă nimic, că are cheltuieli. Ceea ce este atât de corect.

 

Parcările produc 4,8 milioane de lei pe an

 

La fel de corect e și calculul pe care vi-l prezint în continuare… În perioada 15 mai – 31 decembrie 2018, exclusiv din taxele încasate în contul parcărilor publice cu plată (fără cele de reședință) și amenzile aferente acestora s-a obținut suma de peste 2,8 milioane de lei (exact: 2.801.098 lei).

 

Defalcat, municipalitatea a încasat 2.370.398 de lei pentru staționarea mașinilor în cele 4.448 parcări publice cu plată și 430.700 lei în contul amenzilor. Asta înseamnă o medie de peste 400.000 de lei pe lună. Conform aritmeticii, într-un an parcările din Târgu Mureș generează venituri de 4,8 milioane de lei.

 

Așadar, în noul report-revenire al colonel (r) Ujică (fost șef al Poliției Reghin și fost adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş), acum administrator al SC Administrator Imobile și Piețe SRL, firmă din patrimoniul municipalității Târgu Mureș, se menționează clar că deși orașul administrează 4.448 de locuri de parcări publice cu plată, timp de cinci luni nu va încasa nimic. În schimb, se promite (ca un veritabil ex-lucrător din serviciile militarizate) că de la anul mută munții…

 

Aici se-ncheie scrierea, pentru că-n fond doar atât am vrut să vă anunț: dacă-n primul raport Ujică lăsa să se-nțeleagă (pentru că nu se exprimă coerent pentru toată lumea) că din administrea a 4.448 de locuri de parcare cu plată timp de cinci luni va livra orașului o redevență de vreo 20.000 de lei plus o parcare “parțial reabilitată”, în al doilea raport menționează explicit: redevență – ZERO lei.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare