UMFST Târgu Mureş începe noul an universitar cu un nou record

RECORD. Începutul anului universitar 2023-2024 aduce cu sine o veste extraordinară pentru Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş. Astăzi, o nouă generație de studenți, cunoscuți sub numele de “boboci”, își începe aventura academică în cadrul celor 7 facultăți ale acestei prestigioase instituții de învățământ superior.

Cu un număr record de înscrieri, UMFST Târgu Mureş se mândrește cu un total de 3.411 de studenți de anul I, înscriși în programele de licență și master.
Prof. univ.dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității, a subliniat acest moment semnificativ pentru instituție și pentru educația medicală și farmaceutică:

“Începe noul an universitar 2023-2024 cu peste 3400 de noi studenți, boboci, care debutează în noua lor viață de studenți, alături de cei care deja există în Universitate, studenți la Târgu Mureș, studenți la Bistrița, studenți la Hamburg unde s-au adăugat încă aproape 200 de studenți la programele deja cunoscute și la programele noi de licență și masterat.”

Cifrele impresionante ale acestui început de an universitar arată că la cele 42 de programe de licență s-au înscris 2.376 de studenți de anul I, inclusiv cei din Bistrița și Hamburg. De asemenea, 1.035 de studenți încep anul I la cele 30 de programe de masterat oferite de universitate.

Ceremonia festivă de deschidere a noului an universitar la UMFST Târgu Mureş a avut loc în această dimineață la Palatul Culturii, marcând începutul unei noi etape în viața academică a celor tineri și dornici de cunoaștere care au ales să studieze la această universitate de prestigiu.

Acest record de boboci la UMFST Târgu Mureş nu doar atestă calitatea educației oferite de instituție, ci și interesul tot mai crescut pentru domeniile medicale, farmaceutice, științifice și tehnologice în rândul tinerilor din întreaga țară și din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare