Un asteroid uriaș, descoperit recent de NASA, a trecut pe lângă Terra

ASTEROID. Asteroidul 2023 BU, reperat pe 21 ianuarie de către Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) al NASA, a trecut pe lângă Terra vineri 27 ianuarie 2023, la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, fiind, așadar, a patra cea mai apropiată dintre rocile spațiale trecute care s-au apropiat de Terra.

Asteroizii sunt mici corpuri stâncoase care au o orbită definită în jurul Soarelui. Ele fac parte din corpurile mai mici ale sistemului solar, de obicei de doar câteva sute de kilometri diametru. Unii asteroizi au sateliți naturali. Dincolo de planeta Marte, între Marte și Jupiter, se bănuiește că a existat la începutul Sistemului Solar, deci acum 4,5 miliarde de ani, o Planetă care în urma unui carambol s-a făcut bucățele. Aceste bucățele se învârt încă în jurul Soarelui, conform legilor fizicii, și din când în când câte unul dintre obiectele cosmice de acolo pleacă spre Pământ.

Asteroidul a fost atât de aproape de Pământ, încât se afla puțin sub o distanță medie de trei procente între Pământ și Lună, potrivit LAD Bible.
Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) a anunțat anterior acestui eveniment că nu exista motive de îngrijorare deoarece orice asteroid mai mic de aproximativ 30 de metri, ca și acesta, ar avea mai multe șanse să se facă scrum în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Pasionații de astronomie au putut observa Asteroidul 2023 BU, datorită proiectului Virtual Telescope Project (VTP). Înfințat în 2006, Virtual Telescope Project (VTP) (www.virtualtelescope.eu) este acum o companie internațională, un loc de întâlnire pentru astronomi profesioniști și amatori. Aceștia desfășoară multe activități științifice cu rezultate remarcabile . Telescoape robotizate cu sediul în Ceccano, Italia, sunt accesibile online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare