Un gigant italian deschide a treia fabrică în România și planifică sute de angajări

INDUSTRIE. De’Longhi extinde operațiunile de producție în România pentru a contrabalansa poziția dominantă pe care anterior China o avea în portofoliul său, potrivit ZF.

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi, care deține mai multe unități de fabricație în România, explică că dezvoltarea acestor operațiuni în țara noastră a fost crucială pentru a echilibra producția, având în vedere că China a avut o poziție dominantă în trecut în cadrul grupului.

„Avem fabrici în China, Italia și România. Faptul că avem producție în Europa de Est (România – n.red.) ne-a permis să ne diversificăm platforma industrială, mai exact să restabilim echilibrul în producție, după ce anterior China fusese dominantă“, spun oficialii grupului într-un raport. Ei subliniază că operațiunile de producție din China implica riscuri semnificative, inclusiv din punct de vedere macroeconomic, fluctuații ale forței de muncă și dificultăți în recrutarea personalului.

De’Longhi deține două fabrici în România și urmează să inaugureze curând o a treia unitate de producție. În afară de România, compania mai operează fabrici în Italia și China.

În luna aprilie, producătorul italian a anunțat planurile de a deschide o nouă fabrică la Satu Mare, după o investiție de 40 de milioane de euro. Această fabrică urmează să devină cel mai mare hub de producție de mașini de cafea pentru De’Longhi la nivel global. Conform informațiilor, fabrica va angaja inițial 350 de persoane în acest an, iar numărul acestora va crește până la 800 până la finalul anului viitor.

Primarul Municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, a discutat despre importanța investiției cu Carmen Petcu, general manager De’Longhi România, subliniind atractivitatea orașului pentru investitori.

Această expansiune a De’Longhi în România reflectă strategia companiei de a diversifica producția și de a reduce dependența de China, adaptându-se la provocările și oportunitățile pieței europene de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare