Un nou punct vamal între România și Republica Moldova

LEGĂTURĂ. Un nou punct vamal între România și Republica Moldova este în stadiul de proiect avansat și urmează să fie deschis în următoarele luni. Este vorba despre un nou pod care va fi construit între localitățile Bumbăta (județul Vaslui) și Leova (Republica Moldova).

A avut loc semnarea protocolului de preluare în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR, a drumului comunal DC41 care face legătura între noul punct vamal și drumul național din proximitate DN24A. Scopul acestei preluări constă în demararea procedurilor de încadrare în categoria funcțională a drumurilor de interes național necesare modernizării acestuia, astfel încât să permită traficul camioanelor.”, a detaliat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după deplasarea făcută în teren luni, 27 februarie, conform m.ziare.com Construcția inițială a fost dinamitată de Rusia.

Acest nou punct de trecere al frontierei este necesar de urgență datorită creșterii masive a traficului între cele două țări. În ultimele luni în principalele puncte vamale între cele două țări se înregistrează cozi lungi de tiruri, de la Sculeni și Albița.

Imaginile publicate pe Facebook de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor arată că, lucrările pe acest șantier nu-a încep. Noua construcție a fost agreată în septembrie 2022, după o întâlnire la București între fostul premier al Republicii Moldova Natalia Gavrilița și prim-ministrul român Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare