Un profesor din Florida doboară recordul de timp petrecut sub apă

RECORD. Un cercetător american a doborât recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp petrecută sub apă fără depresurizare.
Joseph Dituri a petrecut mai mult de 74 de zile pe fundul unei lagune de 10 metri adâncime din Key Largo, Florida.
Și nu are de gând să se oprească încă. Duminică, el a declarat că va rămâne în Jules’ Undersea Lodge pentru cel puțin 100 de zile.
Curiozitatea pentru descoperire m-a condus aici“, a spus el.

Scopul meu, încă din prima zi, a fost să inspir generațiile viitoare, să intervievez oameni de știință care studiază viața subacvatică și să învăț cum funcționează corpul uman în medii extreme“, a adăugat el.
Recordul anterior pentru cele mai multe zile petrecute sub apă la presiune ambientală – 73 – a fost stabilit de doi profesori în 2014, în aceeași cabană din Key Largo.

Spre deosebire de un submarin, cabana nu folosește tehnologie pentru a se ajusta la presiunea subacvatică crescută.

Profesorul Dituri – poreclit Dr. Deep Sea – și-a început călătoria pe 1 martie la Jules’ Undersea Lodge, o cameră mică situată pe fundul unei lagune din Florida Keys.
Aceasta poartă numele lui Jules Verne, care a scris binecunoscuta carte științifico-fantastică 20.000 de leghe sub mări.
Pentru acest proiect, numit Project Neptune 100, profesorul de la University of South Florida studiază modul în care corpul uman reacționează la expunerea pe termen lung la o presiune extremă.

Cercetătorii studiază starea de sănătate a bărbatului de 55 de ani, precum și efectele psihologice ale faptului de a fi izolat și constrâns atât de mult timp, prin efectuarea unei serii de teste medicale.

Dar timpul petrecut sub apă nu l-a îndepărtat de îndatoririle sale de profesor. Profesorul Dituri – care a servit, de asemenea, în Marină timp de 28 de ani – își predă cursurile de inginerie biomedicală online în timp ce locuiește în lagună, potrivit University of South Florida.

Pentru a se menține ocupat, profesorul se trezește în fiecare zi la ora 05:00 pentru a face exerciții fizice. El se menține sătul, după cum se spune, mâncând mese bogate în proteine, cum ar fi ouă și somon, pe care le poate menține calde cu ajutorul cuptorului cu microunde.
Și, deși șederea sa subacvatică s-a dovedit a fi revoluționară, el este încântat să se întoarcă la unele activități la suprafață.

Lucrul care îmi lipsește cel mai mult când sunt la suprafață este literalmente soarele“, a declarat el pentru Associated Press.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare