UNA CALDĂ, ALTA RECE – Unirea Ungheni s-a calificat, Avântul Reghin eliminată din Cupa României

FOTBAL. Cele două echipe mureșene din Liga a III-a au disputat astăzi meciurile din primul tur național al Cupei României. Avântul Reghin a fost eliminată, în urma înfrângerii în deplasare, cu AFC Odorheiu Secuiesc, iar nou-promovata în Liga a III-a Unirea Ungheni a câștigat, pe teren propriu, cu un categoric 4-1 în fața formației clujene Sticla Arieșul Turda.

 

Avântul Reghin a pierdut, cu 2-0 (0-0), în deplasarea de la Odorheiu Secuiesc, acolo unde gazda și-a respectat postura de favorită, cu care era creditată prin prisma calificării în urma unui meci unic, pe teren propriu.

 

Pentru gazde a înscris mijlocașul ofensiv Bálint Rajmond – o dublă semnată în minutele 65 (din penalty, în urma unui fault asupra lui Barta Norbert) și 76. În pofida scorului, meciul, care a consemnat și debutul lui Florin Stângă ca antrenor al echipei din Ordorheiu Secuiesc, a fost unul echilibrat.

 

La Ungheni, cealaltă reprezentantă a județului Mureș în Liga a III-a, Unirea 2018, a învins de o manieră categorică Sticla Arieșul Turda, cu 4-1, toate cele 4 goluri ale celor din Ungheni fiind marcate în prima repriză.

 

Unirea Ungheni a început partida cu Negrusa – Trăistan, Birtalan, Bucur, Coman, Aldea, Iliescu, Moț, Ruja, Bujor, Bodor și a reușit deschiderea scorului în minutul 21, după un adevărat asediu la poarta turdenilor, prin Iliescu, printr-un șut de la 25 de metri. După golul acestuia, a intrat în rol tânărul de doar 16 ani, Bodor, care a reușit să marcheze o dublă în minutele 31 (după o acțiune a Unirii generată de o recuperare la mijlocul terenului) și 34 (împingând în poartă o minge respinsă greșit de portarul Indreica).

 

În fine, pe finalul primei reprize, Iliescu a înscris și el dubla (în min. 40), cu un șut din interiorul careului. În cea de-a doua repriză, deși Unirea a continuat dominarea, cei care au reușit să înscrie au fost oaspeții, golul de onoare fiind marcat în prelungirile partidei de Ionescu după o lovitură liberă bine executată de Lemnaru. Așadar, după primul tur național, Unirea Ungheni continuă în Cupa României, Avântul Reghin este eliminată.

 

* Foto: szekelyhon.ro și turdanews.ro

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare