UNIC – Tas, singurul câine de intervenție în avalanșă al Salvamont Mureș, împlinește 5 ani

CÂINE DE SALVARE. Tas (pe numele său complet și oficial, Tas von Grof Box), singurul câine al Salvamont Salvaspeo Mureș brevetat pentru activitatea de intervenție în avalanșă (împreună cu conducătorul său, Kovács Zoltán Róbert) împlinește astăzi, 15 septembrie 2019, 5 ani. El face parte din serviciul de salvatori montani din județ de la finalul anului 2015.

 

Tas a primit brevetul de intervenție (salvare) în caz de avalanșă în urma unei antrenament specializat, după care a trecut probele unui examen organizat în 2016 de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, în munții Făgărași. Acest brevet este conferit pe o durată determinată de timp, așa că în acest an, la 30 martie 2019, echipajul Salvamont Mureș format din Tas von Grof Box & Kovács Zoltán Róbert au participat la un examen de reatestare a brevetului, exemen susținut la Cota 2000 în Munții Făgăraş.

 

 

Examenul a constat în găsirea într-un timp cât mai scurt a două persoane îngropate sub zăpadă. Tas şi conducătorul lui Kovács Zoltán Róbert au găsit şi au scos la suprafață cele două persoane în mai puțin de 10 minute obținând reatestarea. Tas este primul câine de intervenție din avalanșă din istoria salvamontului din județul Mureș.

 

  • Originea foto: Salvamont Salvaspeo Mureș

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare