UNIC – Tas, singurul câine de intervenție în avalanșă al Salvamont Mureș, împlinește 5 ani

0
323

CÂINE DE SALVARE. Tas (pe numele său complet și oficial, Tas von Grof Box), singurul câine al Salvamont Salvaspeo Mureș brevetat pentru activitatea de intervenție în avalanșă (împreună cu conducătorul său, Kovács Zoltán Róbert) împlinește astăzi, 15 septembrie 2019, 5 ani. El face parte din serviciul de salvatori montani din județ de la finalul anului 2015.

 

Tas a primit brevetul de intervenție (salvare) în caz de avalanșă în urma unei antrenament specializat, după care a trecut probele unui examen organizat în 2016 de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, în munții Făgărași. Acest brevet este conferit pe o durată determinată de timp, așa că în acest an, la 30 martie 2019, echipajul Salvamont Mureș format din Tas von Grof Box & Kovács Zoltán Róbert au participat la un examen de reatestare a brevetului, exemen susținut la Cota 2000 în Munții Făgăraş.

 

 

Examenul a constat în găsirea într-un timp cât mai scurt a două persoane îngropate sub zăpadă. Tas şi conducătorul lui Kovács Zoltán Róbert au găsit şi au scos la suprafață cele două persoane în mai puțin de 10 minute obținând reatestarea. Tas este primul câine de intervenție din avalanșă din istoria salvamontului din județul Mureș.

 

  • Originea foto: Salvamont Salvaspeo Mureș

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ