AND THE WINNER IS… – Elton, un câine din rasa tibetană Lhasa Apso, a câștigat titlul suprem la Dracula Dog Show 2019, în Târgu Mureș

0
555

DRACULA DOG SHOW – BIS 2019. Elton The Lhasa, un câine campion mondial în 2018 din rasa Lhasa Apso (originară din regiunea tibetană Lhasa), a câștigat marele trofeu Dracula Dog Show 2019 și mult râvnitul titlu de Best In Show (BIS), acordat celui mai frumos (apropiat de o prestație perfectă) câine din competiție.

 

Exemplarul câștigător al Dracula Dog Show 2019 îi aparține cunoscuților crescători de câini italieni Luisa Miele (proprietara canisei I’m a Dream din Provincia Varese – specializată pe rasa… Chihuahua) și Stefano Paolantoni (proprietarul canisei Dell’Alberico din regiunea Chianti). Ambii proprietari sunt extrem de performanți în chinologia mondială, câinii pe care îi dețin câștigând frecvent titluri la cele mai importante competiții chinologice.

 

Elton The Lhasa a fost pus în valoare în ringul de concurs de unul dintre cei mai de succes (și mai scumpi 🙂 handleri din lume, spaniolul Javier Gonzales Mendikote (care acum este rezident în satul croat Kerestinec, lângă Zagreb), iar înainte de concurs (toaletarea) de Ante Lucin – precizări pentru cei care cred că aceste concursuri chinologice se câștigă cu investiții reduse.

 

Lhasa Apso au fost folosiți în trecut pe post de câini de pază în mănăstiri timp de mai bine de două milenii. Și, la final, câteva cuvinte despre campionul absolut, Elton The Lhasa. S-a născut în urma colaborării de două canise de prestigiu, care și-au încrucișat campionii (cea deținută de Jenny Longmire & Michael Camac și cea a unui alt mare crescător de Lhasa Apso, Michael Camac).

 

Elton este în acest moment cel mai premiat câine din istoria acestei rase: campion mondial în 2018, de șase ori Supreme Best In Show, de 73 de ori Best In Show, de 26 de ori Reserve Best In Shos (un fel de locul II din cei 10 câștigători ai grupelor canine), de 116 ori Best Of Group (cel mai bun din toate rasele care constituie grupa din care face parte rasa Lhasa Apso, adică Grupa nr. 9), calificat la Crufts (cel mai mare concurs chinologic din lume) atât în acest an, cât și anul viitor…

 

 

Cel care a desemnat cei trei câștigători (locurile 1 – BIS -, 2 – Reserve BIS – și 3) din cei 10 câștigători ai grupelor a fost arbitrul român Petru Muntean, vicepreședintele Asociației Chinologice Române, cel care desemnează de 14 ani câștigătorul Dracula Dog Show. Să îi consemnăm și pe ceilalți câștigători ai finalei Dracula Dog Show 2019, locul 2 (Reserve BIS) a revenit unui exemplar din rasa germană Dachshund (Teckel), iar BIS 3 a fost acordat unui exemplar din spectaculoasa rasă Old English Sheepdog.

 

În 2020 are loc cea de-a 15-a ediție a Dracula Dog Show, o competiție internațională organizată de Asociația Chinologică Mureș (președinte Lokodi Csaba Zsolt), care are din acest an un nou trofeu, acesta reprezentând un handler și trei câini (eronat prezentat de arbitrul BIS Muntean ca fiind reprezentarea celor patru rase de ciobănești românești).

 

Andrada VLAS

 

 

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ