VACCINARE – 20.700 mureșeni, pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19 în cele 19 centre din județ

0
847

INFORMAȚII OFICIALE. De la startul etapei a III-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, 20.700 de mureșeni s-au înscris pe listele de așteptare dedicate programării la vaccinare. În aprilie, când s-a anunțat deschiderea a încă 6 centre de vaccinare (în Târgu Mureș, Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure), în județul Mureș vor fi funcționale 19 centre pentru care se pot face programări sau înscrieri pe listele de așteptare. Acestea sunt localizate în:

 

Târgu Mureș

 1. Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” – Strada Nicolae Grigorescu nr. 19
 2. Sala de sport de la Şcoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza – Strada Bărăganului, nr. 2B
 3. Sala de sport de la Gimnaziul Tudor Vladimirescu – Tudor – Strada Cutezanței, nr. 51
 4. Casa de Oaspeţi a Primăriei – Strada Plutelor, nr. 2

 

Reghin

 1. Sala de sport Reghin – Parcul Tineretului
 2. Casa de Cultură “Eugen Nicoară” – Strada Spitalului, nr. 11

 

Sighișoara 

 1. Sala de Sport de la Școala gimnazială ”Zaharia Boiu” – Strada Crizantemelor, nr. 20

 

Târnaveni 

 1. Sala Victoria – Strada Victor Babeș, nr. 1

 

Luduș        

 1. Sala de sport a orașului Luduș – Strada Pieței, nr. 1

 

Iernut        

 1. Sala de sport a orașului Iernut – Strada Iuliu Maniu, nr 4

 

Sărmașu

 1. Sala de sport a orașului Sărmașu – Strada Dezrobirii, nr. 5

 

Ungheni    

 1. Căminul Cultural Ungheni – orașul Ungheni, nr. 110/B

 

Miercurea Nirajului     

 1. Căminul Cultural Miercurea Nirajului – Strada Sântandrei, nr. 69

 

Deda

 1. Sala de sport Deda – sat Deda, nr. 476

 

Sângeorgiu de Mureș  

 1. Hala Sângeorgiu de Mureș – Strada Râtul Morii, nr. 1297

 

Sâncraiu de Mureș      

 1. Casa de Cultură Sâncraiu de Mureș – Strada Principală, nr. 188

 

Sângeorgiu de Pădure 

 1. Grădiniţa Sângeorgiu de Pădure – Strada Gh. Doja, nr. 17

 

Râciu         

 1. Casa de Cultură Râciu – Strada Gh. Șincai, nr. 71

 

Gurghiu

 1. Căminul Cultural Gurghiu – Strada Eroilor, nr. 6

 

Odată cu deschiderea posibilității de programare pentru populația generală, în platforma de programare au devenit vizibile pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare, a anunțat Instituția Prefectului Mureș.

 

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

 • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
 • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
 • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

 

Beneficiarul are posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

 

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș: 021.414.44.65.

 

Pentru crearea unui cont în platforma națională de vaccinare și programare, Serviciul de Telecomunicații Speciale a creat un tutorial video care cuprinde pașii necesari – poate fi vizionat AICI.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ